Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης την Τετάρτη, καθώς η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει από τις απότομες απώλειες που καταγράφηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενισχυμένες από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων και τη θετική δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων.

Ωστόσο αυτή ήταν βραχύβια..

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 114 μονάδες ή 0,3%. Νωρίτερα στη συνεδρίαση, ο Dow σημείωσε άνοδο έως και 100 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχασαν έκαστος 0,1%, διαγράφοντας τα προηγούμενα κέρδη. Νωρίτερα ο S&P 500 αναρριχήθηκε 0,3% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,4%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδά του από το 2007. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε επίσης από ένα πρόσφατο πολυετές υψηλό.

Η ενέργεια ήταν ο κλάδος S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%. Occidental Petroleum σημείωσε άνοδο 3%, ενώ η Devon Energy και Pioneer Natural Resources κέρδισε περισσότερο από 2%.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 0,2% τον Αύγουστο. Αυτό ξεπέρασε την εκτίμηση του Dow Jones για πτώση 0,5%.

Η αύξηση των επιτοκίων άσκησε πρόσφατα πίεση στις μετοχές εν μέσω φόβων ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική πιο αυστηρή για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Την Τρίτη, ο S&P 500 έπεσε κάτω από το βασικό 4.300 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Ο Dow σημείωσε επίσης τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τον Μάρτιο, υποχωρώντας περισσότερες από 300 μονάδες για να κλείσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Αυτές οι απώλειες προέκυψαν αφού τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών απέτυχαν να συναντήσουν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Η αγορά ανταποκρίνεται επί του παρόντος στον «εποχικά αδύναμο Σεπτέμβριο», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Blanke Schein Wealth Management, Robert Schein.

Πράγματι, ο S&P 500 υποχώρησε περισσότερο από 4% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Dow υποχώρησε πάνω από 3%. Ο Nasdaq είναι ο τελευταίος των τριών, χάνοντας περισσότερο από 6% αυτόν τον μήνα.

Ο Schein αναμένει ότι η αστάθεια θα επεκταθεί μέχρι τον Οκτώβριο, πριν από μια μετατόπιση.

«Η σεζόν των κερδών ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου και αν τα αποτελέσματα των κερδών είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, αυτό μπορεί να είναι ο καταλύτης που χρειάζεται για να τερματιστεί αυτή η διόρθωση της αγοράς», είπε.

Διαβάστε ακόμη: