Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται σήμερα στη βόρεια Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Από τα ξημερώματα βρέχει ασταμάτητα και μέχρι και τώρα έχει πέσει αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού, η οποία έχει δημιουργήσει δεκάδες πεοβλήματα.

Μάλιστα, στην περιοχή Δερβένι έχει κλείσει ο δρόμος που ενώνει την κεντρική με τη βόρεια Εύβοια. Μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν αυτήν την ώρα να δημιουργήσουν δίοδο, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις δεν το επιτρέπουν.

 

Στην περιοχή της Λίμνης οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, ιδιαίτερα στις Ροβιές, ενώ φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν πάνω από 40 σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και χαρακτηρίζει την κατάσταση επικίνδυνη. Σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη, “το δυτικό κομμάτι του δήμου, από τις Ροβιές μέχρι τη Λίμνη, έχει γεμίσει από φερτά υλικά καθώς ολόκληρο το βουνό έχει μεταφερθεί μέσα στους οικισμούς”. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Μετόχι και τις Ροβιές.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας θα επισκεφτεί σήμερα το Μαντούδι Ευβοίας το οποίο πλήττεται από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια, κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί κοντά σε χειμάρρους και η Πυροσβεστική προσπαθεί να τους εντοπίσει και να τους απομακρύνει.

Διαβάστε ακόμη: