Κατά μέσο όρο 131 κιλά απορριμμάτων τροφίμων παρήγαγε κάθε άτομο στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat που βασίζονται σε στοιχεία από τα 27 κράτη μέλη.

Η συνολική σπατάλη τροφίμων στην ΕΕ ανήλθε σε πάνω από 58 εκατομμύρια τόνους το 2021. Τα ιδιωτικά νοικοκυριά αποτελούσαν το 54% αυτής της σπατάλης, με περισσότερους από 31 εκατομμύρια τόνους μόνο τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αποβλήτων αυτού του είδους (21%) ήταν ο κλάδος της παραγωγής τροφίμων και ποτών, ενώ ακολουθούν η πρωτογενής παραγωγής (5 εκατομμύρια τόνοι, 9% του συνόλου), τα εστιατόρια και υπηρεσίες τροφίμων (πάνω από 5 εκατομμύρια τόνοι, 9%) και τέλος το λιανεμπόριο και άλλοι διανομείς τροφίμων (λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια τόνους, 7%).

Διαβάστε ακόμη: