Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, εν μέσω επιφυλακτικότητας ενόψει της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον καθορισμό των επιτοκίων.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματευόταν 0,6% χαμηλότερα, ο CAC 40 στη Γαλλία επίσης 0,6% χαμηλότερα και ο FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωνε πτώση 0,3%.

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές επέστρεψαν μέρος των κερδών της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση των επιτοκίων, σημειώνει το Investing.com.

Η προσοχή έχει πλέον έχει στραφεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στο επίπεδο ρεκόρ του 4,0%.

Ο πληθωρισμός συνέχισε να μειώνεται στην ευρωζώνη, αλλά οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ είναι πιθανό να επαναλάβουν ότι χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο.

Οι νέες οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ είναι πιθανό να καταδείξουν χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη φέτος, ενώ οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 11,3% τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, καταδεικνύοντας την αδυναμία της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη: