Θετικά κινούνται σήμερα 17 Νοεμβρίου οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μια αντιστροφή της δυναμικής στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη μετά τις ενθαρρυντικές μετρήσεις αυτή την εβδομάδα σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κερδίζει 0,5% στις 453,50 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,3% στις 15.838,68 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,5% στις 7.203,83 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 7.448,62 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,4% και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,5%.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών με την ελπίδα να δείξουν αποκλιμάκωση των ανοδικών πιέσεων κάτι που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει στάση αναμονής στην πολιτική της. Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από δέκα διαδοχικές αυξήσεις, με την Κριστίν Λαγκάρντ να προειδοποιεί πάντως ότι η τράπεζα δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις αυξήσεις αν χρειαστεί.

Κατά 0,3% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, όπως ενημέρωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία και εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Generali είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα σήμερα.

Στην Ασία, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκαν της πτώσης. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba διολίσθησε μετά τα αποτελέσματα στα οποία δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην πλήρη απόσχιση του ομίλου του cloud υπό το φως των αμερικανικών περιορισμών στις εξαγωγές τσιπ.

Διαβάστε ακόμη: