Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή σε μια συνεδρίαση όπου σημείωσε ένα νέο ενδοημερήσιο ρεκόρ και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq-100 έκλεισε ρεκόρ.

Και οι τρεις κύριοι μέσοι όροι σημείωσαν την έβδομη συνεχόμενη νικητήρια εβδομάδα τους.

Ο Dow έκλεισε με άνοδο 56 μονάδων, ή 0,2%, στις 37.305,16.

Ο S&P 500 υποχώρησε 36 μονάδες, ή 0,01%, στις 4.719,19 ενώ ο  Nasdaq Composite έκλεισε με άνοδο 52 μονάδων ή 0,4% στις 14.813,92 μονάδες.

Ο Nasdaq-100 έκλεισε την Παρασκευή στις 16.623,45, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ κλεισίματος που χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2021.

Το triple witching ενίσχυσε τις κινήσεις

Σημειώνεται ότι οι κινήσεις των δεικτών μπορεί να έχουν πληθωριστεί λόγω της ταυτόχρονης λήξης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των δικαιωμάτων προαίρεσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς και των δικαιωμάτων προαίρεσης σε μεμονωμένες μετοχές, στο τριμηνιαίο γεγονός που είναι γνωστό ως «triple witching.

Μετοχές της Costco έκλεισαν 4,5% αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο λιανοπωλητής ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα τριμηνιαία αποτελέσματα και εξέδωσε μέρισμα 15 $ ανά μετοχή.

Σε επίπεδα μηνιαίων κερδών και οι τρείς βασικοί δείκτες

Από την Παρασκευή, ο Dow είναι ενισχύμένος για τον μήνα κατά 3,8%. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 3,3%, ενώ ο Nasdaq Composite έχει σημειώσει άνοδο 4,1% μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο.

Ο S&P 500 σημείωσε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί νικών του από το 2017 και θα μπορούσε σύντομα να ενταχθεί στον Dow με το δικό του υψηλό όλων των εποχών. Ο δείκτης της ευρείας αγοράς απέχει λιγότερο από 2% από αυτό το όριο, το οποίο καθορίστηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Η Wall Street έκανε ράλι αυτή την εβδομάδα αφού η Federal Reserve παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι οι προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό επικρατούν και ανέφερε ότι έρχονται τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, ενισχύοντας το επενδυτικό κλίμα.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Νοεμβρίου που εμφανίστηκαν ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν την Πέμπτη, μετά τις πιο ψυχρές μετρήσεις του πληθωρισμού αυτής της εβδομάδας, ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να επιτύχει μια ήπια προσγείωση.

Διαβάστε ακόμη: