Προς εβδομαδιαίες απώλειες οδεύουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την αδύναμη έναρξη του 2024.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των βασικών στοιχείων για τις μισθοδοσίες εκτός γεωργικού τομέα στις ΗΠΑ, ενώ επιμένει η ανησυχία για την κινεζική οικονομία.

Οι περισσότερες περιφερειακές αγορές της Ασίας ακολούθησαν τις απώλειες στη Wall Street κατά τις τρεις πρώτες ημέρες συναλλαγών του 2024, κυρίως λόγω κατοχύρωσης κερδών αλλά και αβεβαιότητας για τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Πλήγμα στην Ιαπωνία λόγω του σεισμού

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σήμερα 0,4%, αλλά σημείωσε πτώση 0,1% αυτή την εβδομάδα, καθώς το κλίμα απέναντι στην Ιαπωνία κλονίστηκε και από τον καταστροφικό σεισμό στη χώρα.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας πρόσθεσε λιγότερο από 0,1% και υποχωρεί 1,2% αυτή την εβδομάδα, καθώς ο δείκτης απομακρύνθηκε από το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα του 2021.

Ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,1% και οδεύει προς απώλειες 2,7% αυτή την εβδομάδα- έχοντας δεχθεί πιέσεις από τις απώλειες των τεχνολογικών μετοχών.

Ανησυχία για την Κίνα

Οι ανησυχίες για την Κίνα βάρυναν το κλίμα στις ασιατικές αγορές, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Πέμπτη τους τέσσερις μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της χώρας που υποστηρίζονται από το κράτος.

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία έως το 2023, τάση η οποία συνεχίστηκε και το νέος έτος, σημειώνει το Investing.com.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας κατέγραψαν οριακές μεταβολές α την Παρασκευή, όπως και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς απώλειες 0,7% και 2,5% σε εβδομαδιαία βάση, υποαποδίδοντας των υπολοίπων ασιατικών αγορών.

Διαβάστε ακόμη: