Οταν όλα έδειχναν πως το ρόστερ του Ολυμπιακού είχε κλείσει, οι Αγγελόπουλοι έκαναν την κίνηση που κανείς δεν περίμενε. Το 100ό έτος της ιστορίας του συλλόγου έπρεπε να γιορταστεί με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, και οι ιδιοκτήτες των ερυθρόλευκων φρόντισαν να το κάνουν πράξη, εκτοξεύοντας το μπάτζετ σε επίπεδα που θυμίζουν τις χρυσές εποχές του παρελθόντος: ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Evan Fournier (Εβάν Φουρνιέ).

Όλα έδειχναν πως το καλοκαίρι είχε ολοκληρωθεί με τον Σάσα Βεζένκοβ να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όμως, οι Αγγελόπουλοι κράτησαν το καλύτερο για το τέλος, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος σταρ, μετά από 12 χρόνια στο NBA, έρχεται να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σε μία κίνηση που θυμίζει τις ένδοξες εποχές με παίκτες, όπως ο Έντι Τζόνσον και ο Λίνας Κλέιζα.

Αυτή η μεταγραφή δεν ήταν απλώς μια απάντηση, αλλά μια δήλωση ισχύος. Με πάνω από 145 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη από την καριέρα του στο NBA, και ενώ η τελευταία του σεζόν του απέφερε σχεδόν 19 εκατομμύρια, ο Φουρνιέ έρχεται στον Ολυμπιακό για 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε ένα διετές συμβόλαιο. Αυτή η κίνηση αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πλέον στα χέρια του ένα ρόστερ που μπορεί να κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Ο Φουρνιέ δεν έρχεται για να προσαρμοστεί η ομάδα πάνω του, αλλά για να υπηρετήσει το ήδη πετυχημένο σύστημα του Ολυμπιακού. Η ευελιξία του να παίζει τόσο στο “2” όσο και στο “3”, μαζί με την αμυντική του ικανότητα και το σταθερό του σουτ, είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτή τη μεταγραφή να ξεχωρίζει.

Έτοιμος για όλα ο Ολυμπιακός

Η πρώτη του εμφάνιση στο ΣΕΦ αναμένεται με ανυπομονησία, καθώς ο κόσμος του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον παίκτη που όλοι περίμεναν. Ο Φουρνιέ έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι στο παζλ του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος δείχνει έτοιμος να προσφέρει θέαμα και επιτυχίες σε διπλό ταμπλό: Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτή η μεταγραφική περίοδος για τον Ολυμπιακό θυμίζει τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος, με δύο πεντάδες γεμάτες ταλέντο και ποιότητα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε το αποτέλεσμα στο παρκέ, όπου η νέα “βόμβα” των Αγγελόπουλων θα δείξει αν μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην τέταρτη EuroLeague της ιστορίας του.

Διαβάστε ακόμη: