Σύσταση overweight δίνει η Euroxx για τη μετοχή της Cenergy Holdings, στο νέο flash note της χρηματιστηριακής με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου και α΄ εξαμήνου της εισηγμένης.

Η τιμή στόχος για την Cenergy καθορίζεται στα 11 ευρώ, με περιθώριο ανόδου μεγαλύτερο του 14,5% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 9,6 ευρώ.

Σύμφωνα με την Euroxx, η Cenergy Holdings ανακοίνωσε χθες ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων και μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου κατά 200 εκατ. ευρώ για να υποστηρίξει την επέκταση στις ΗΠΑ και την αναβάθμιση στο guidance.

Οι νέες εξελίξεις υποστηρίζουν την άποψη της χρηματιστηριακής για την Cenergy, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα μακροπρόθεσμο play στο θέμα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, με ελκυστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλά ROICs (απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου) και ανεκτέλεστο υπόλοιπο που εξασφαλίζει ισχυρή ορατότητα για την υλοποίηση των έργων.

Η διοίκηση της εταιρείας αναβάθμισε το guidance για το σύνολο του 2024 και πλέον αναμένει ένα εύρος στο EBITDA για το 2024 στα 245-265 εκατ. ευρώ από 230-250 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Εκτός από το αναβαθμισμένο guidance, η Cenergy παρείχε επίσης ένα μεσοπρόθεσμο guidance για το a-EBITDA στα 380-420 εκατ. ευρώ και οργανική αύξηση εσόδων 12% σε ετήσια βάση. Στις τρέχουσες προβλέψεις της, η Euroxx κάνει λόγο για ανάπτυξη 7-8% ετησίως, με a-EBITDA στα 247 εκατ. ευρώ το 2025 και 317 εκατ. ευρώ το 2026.

Η χρηματιστηριακή στέκεται ακόμη στην απόφαση του ΔΣ της Cenergy για πιθανή αύξηση κεφαλαίου κατά 200 εκατ. ευρώ με στόχο την χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της επέκτασης στις ΗΠΑ.

Η Cenergy σκοπεύει να παραχωρήσει στους υφιστάμενους μειοψηφικούς επενδυτές κατανομή προτεραιότητας στους μετόχους που συμμετέχουν στην έκδοση, αλλά και να αυξήσει το free float (υπενθυμίζεται ότι η Viohalco ελέγχει περίπου το 80% της εταιρείας). Στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την έγκριση της αύξησης του ανώτατου ορίου.

Διαβάστε ακόμη: