Την αγορά της μετοχής της Mytilineos συστήνουν οι αναλυτές της Euroxx Χρηματιστηριακή, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο  δίνοντας τιμή στόχο τα 23,8 ευρώ και περιθώριο ανόδου άνω του 35% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως η αποτίμηση της Mytilineos (EV/EBITDA στο 7,3 και P/E στο 9,8) δεν αντανακλά πλήρως τις αμυντικές ιδιότητες και τις μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου.

Όπως αναφέρει, τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο που θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου, αναμένεται να διαμορφωθούν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, λόγω των υψηλότερων τιμών και περιθωρίων στο αλουμίνιο.

Η Euroxx περιμένει αύξηση των EBITDA κατά 52% στα 123 εκατ. ευρώ, τζίρο 950 εκατ. ευρώ (+81%) και καθαρά κέρδη 61,4 εκατ. ευρώ (+64%).

Για το σύνολο του 2022 αναμένονται διπλάσια κέρδη σε σχέση με το 2020, πάνω από τα 260 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. 

Η σταθερά ανοδική πορεία της MYTILINEOS έρχεται σε μία περίοδο μεγάλων αναταράξεων και εμπεδώνει την «ανοσία» που έχει επιτύχει η εταιρεία τόσο κατά τη μακρά περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού όσο και πιο πρόσφατα με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με οδηγό τη συνεχή ενδυνάμωση μιας σειράς διαχρονικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που ενισχύουν την κερδοφορία της, καθώς η MYTILINEOS:

  1. Λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, το καλοκαίρι, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας των 826MW.
  2. Είναι μεταξύ των χαμηλότερου κόστους παραγωγών αλουμινίου στον κόσμο, μεταξύ άλλων και λόγω του σταθερού τιμολογίου ενέργειας
  3. Βλέπει την κερδοφορία της μεταλλουργίας να ενισχύεται σταθερά τα επόμενα χρόνια λόγω τόσο των ιδιαίτερα υψηλών τιμών αλουμινίου αλλά  και των premia που έχουν παγιωθεί σε επίπεδα ρεκόρ για μεγάλο χρονικό διάστημα
  4. Αναπτύσσει ταχύτατα ένα μεγάλο portfolio έργων ΑΠΕ (κυρίως αιολικών), συνολικής ισχύος άνω των 7GW

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων θεσμικών, που επικυρώνεται με την πορεία της μετοχής τον τελευταίο μήνα, και οι οποίοι προφανώς προσβλέπουν σε σημαντικό upside από τα σημερινά επίπεδα