Ακόμη δύο απανθρακωμένες σωρούς εντόπισαν σήμερα το πρωί οι άνδρες της ΕΜΑΚ στο Euroferry Olympia.

Οι άνδρες που επιχειρούν πάνω στο πλοίο εντόπισαν την μία από αυτές μέσα σε φορτηγό όχημα στο Γκαράζ 2 και την άλλη στο Γκαράζ 3.

Οι εγκλωβισμένοι – αγνοούμενοι είναι πλέον επτά.

Η επιχείρηση συνεχίζεται και στόχος των σωστικών συνεργείων είναι να καταφέρουν να ανοίξουν τον καταπέλτη του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα φορτηγά οχήματα έχουν φορτωθεί στο γκαράζ 2.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ένα ακόμη απανθρακωμένο πτώμα και πάλι στο γκαράζ 2. Εντοπίστηκε από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο και δεν βρισκόταν μέσα σε φορτηγό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι συγγενείς των αγνοουμένων έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να μεταβούν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου προκειμένου να αναγνωρίσουν τις ταυτότητες των πτωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Εντοπίστηκε ακόμη μία σορός στο Euroferry Olympia - Στους 8 πλέον οι αγνοούμενοι

Στο πλοίο δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί.

Στο λιμάνι του Αστακού, βρίσκονται 64 στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε σύνολο, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ. Οι έρευνες στο Euroferry Olympia γίνονται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσο και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Συγκλονίζει ο 22χρονος Λευκορώσος οδηγός: «Πώς βγήκα ζωντανός από το φλεγόμενο πλοίο»

Ο Λευκορώσος οδηγός, ο οποίος βγήκε ζωντανός έπειτα από 55 ώρες στο φλεγόμενο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας, μίλησε στο MEGA για όσα βίωσε.

Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος που είναι καλά και τονίζει πως δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει. «Ένιωθα ότι δεν θα βγω ζωντανός, αλλά με τη θέλησή μου τα κατάφερα. Για μένα ήταν πάρα πολύ άσχημα, δεν έβλεπα κανέναν δίπλα μου» πρόσθεσε.