Ένας επιβάτης λευκορωσικής καταγωγής εντοπίστηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης του πλοίου “Euroferry Olympia“, δίνοντας ελπίδες για τον εντοπισμό και των άλλων 11 αγνοουμένων.

Πρόκειται για τον 21χρονο Kiryl Kirylenka , οδηγό του υπ’ αριθμό κυκλοφορίας LOU 338 φορτηγού. «Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός» ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε στους διασώστες.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αναπτέρωσε τις ελπίδες για τον εντοπισμό και των άλλων 11 ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα των αγνοουμένων.

Ο Λευκορώσος επιβάτης εντοπίστηκε σε ένα σημείο το οποίο τα συνεργεία φρόντιζαν να ψύχουν συνεχώς. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν. Στο πλοίο ανέβηκαν δύο πυροσβέστες και ακολουθούν αντίστροφα την πορεία του διασωθέντος για να φτάσουν στο σημείο από το οποίο αυτός ξεκίνησε. Και αυτό διότι ο Λιθουανός είπε πως άκουγε φωνές από άλλους εγκλωβισμένους.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από ρυμουλκά και πυροσβεστικά πλοιάρια.