Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη Eurobank προχώρησε η Wood & Company, στα 1,10 ευρώ από 0,90 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά).

Οι αναλυτές της Wood εκτιμούν ότι η τράπεζα θα αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο των εξυπηρετούμενων δανείων της κατά περίπου 7% ετησίως, με τον δείκτη αποδοτικότητας ROTE, να ξεπερνά ελαφρώς το 10%.

Κατά την άποψη των αναλυτών,  το ελκυστικό προφίλ ανάπτυξης δεν αντικατοπτρίζεται στην τρέχουσα αποτίμηση, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) περίπου στις 0,5 φορές και δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) περίπου 5 φορές, με βάση τα στοιχεία της Wood για το 2022, το discount (έκπτωση) είναι άνω του 40% έναντι των ομοειδών ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σύμφωνα με τη Wood & Company, η δίκαιη αξία για τη Eurobank (με βάση ένα δείκτη ROTE της τάξης του 10% και ένα κόστος ιδίων κεφαλαίων 12%) είναι κοντά στις 0,7 φορές και με δείκτη P/E της τάξης των 7 φορών περίπου για το 2022E.

Προς επίτευξη των στόχων

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Eurobank βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων για τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,10 ευρώ το 2021 και στα 0,15 ευρώ το 2022, αντίστοιχα, χάρη στις χαμηλότερες προβλέψεις (120 μ.β. και 60 μ.β., αντίστοιχα).
Ανοδικός παραμένει ο κίνδυνος για τις προβλέψεις που αφορούν τα κέρδη, λόγω των καθησυχαστικών τάσεων για την ποιότητα του ενεργητικού και των χαμηλότερων εισροών από τη λήξη στα μορατόρια.