Απότομη επανατιμολόγηση των ελληνικών assets περιμένει η Eurobank Χρηματιστηριακή, αφότου, όπως επισημαίνει, ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο, που ήταν οι εκλογές.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, το σύστημα στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας θα διευκολύνει το σχηματισμό κυβέρνησης, δεδομένου του συστήματος μπόνους που ισχύει (20 έδρες συν 1 επιπλέον έδρα για κάθε 0,5% ψήφους πάνω από το όριο του 25%).

Η αναγωγή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου στον δεύτερο γύρο δείχνει ότι η ΝΔ θα καταλήξει με περισσότερες από 170 έδρες, επιτυγχάνοντας έτσι μια άνετη απόλυτη πλειοψηφία.

Ως εκ τούτου, από την άποψη της αγοράς, αυτό είναι ένα καλύτερο σενάριο που εξασφαλίζει τη συνέχεια της πολιτικής, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική σύνεση, ενώ αφήνει περιθώρια για την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από ό,τι αναμένει η αγορά (επόμενος καταλύτης είναι η αναθεώρηση της αξιολόγησης από τον Fitch στις 9 Ιουνίου).

Ξεκάθαρη νίκη, ξεκάθαρη πορεία προς την επαναξιολόγηση- κινούμαστε υπέρ του κινδύνου στην προτεινόμενη κατανομή μας σημειώνει η Eurobank Χρηματιστηριακή.

Ο εκλογικός κύκλος ήταν η τελευταία προσκρούση για τις ελληνικές μετοχές. Με αυτό το εμπόδιο να έχει ξεπεραστεί, αναμένουμε μια απότομη ανατιμολόγηση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται για την ελκυστική ελληνική θέση στα επόμενα χρόνια (ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2-3%, ελκυστικά χαρακτηριστικά χρέους, φθηνές αποτιμήσεις).

Η Eurobank Equities υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κλίνουν προς μια στάση υπέρ του ρίσκου, μετατοπίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους προς μετοχές με υψηλότερο beta, όπως οι τράπεζες & η ΔΕΗ, οι οποίες αναμένουμε ότι θα είναι από τους κύριους ωφελημένους από την ηχηρή νίκη της ΝΔ.

Αποτυπώνει τη σαφή πορεία προς την επαναξιολόγηση των ελληνικών μετοχών προσθέτοντας τη ΔΕΗ (σε αντικατάσταση του ΟΤΕ) και την Τράπεζα Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιό της με τις κορυφαίες επιλογές. Η τελευταία περιλαμβάνει επίσης τον ΟΠΑΠ, την Jumbo και τη Μυτιληναίος.

Διαβάστε περισσότερα