Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities παραμένει η μετοχή της Mytilineos για την οποία δίνει νέα υψηλότερη τιμή στόχο, τα 25,6 ευρώ από 24,8 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει «αγορά».

Η τιμή της μετοχής εξηγεί δεν είναι συγχρονισμένη με τα θεμελιώδη στοιχεία. Έχει υποχωρήσει κατά 25% από την πρόσφατη κορυφή παρότι αναμένεται σημαντική αύξηση κερδοφορίας.

Παρά το ασταθές εξωτερικό περιβάλλον, ο όμιλος δημοσίευσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο (EBITDA +89% σε ετήσια βάση), πυροδοτώντας έναν νέο γύρο θετικών αναθεωρήσεων.

Η έγκαιρη εστίαση της διοίκησης στην ενεργειακή μετάβαση τοποθετεί τον όμιλο σε μια καλή βάση στη διατήρηση της σταθερής δυναμικής κερδών, με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities να προβλέπουν 3-ετή EBITDA CAGR 32%.

Ο οίκος αναμένει ότι το «Πράσινο EBITDA» θα αυξηθεί από 174 εκατ. ευρώ το 2022 σε περίπου 600 εκατ. ευρώ έως το 2025.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι αυτή είναι μια αρκετά συναρπαστική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή αποτίμηση (4,5x 1yr EV/EBITDA) και, επομένως, διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της.

Σε ότι αφορά τη μεταλλουργία υποστηρίζεται ότι η πρόσφατη πτώση των διεθνών τιμών δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, καθώς η Mytilineos έχει χετζάρει τις τιμές πώλησης αλουμινίου για την περίοδο 2022-2023 σε αρκετά υγιή επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη: