Στο θετικό momentum που επετεύχθη με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poors στοχεύει η Eurobank, καθώς χθες η διοίκηση της Τράπεζας έδωσε εντολή στους αναδόχους Bank of America, BNP- Paribas, HSBC, UBS προκειμένου να ξεκινήσουν από σήμερα τις επαφές με επενδυτές για την έκδοση εξαετούς ομολόγου preferred senior, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Έλληνες διαχειριστές, η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο της έκδοσης κυμαινόταν μεταξύ 1,9-2,1%, ενώ το βιβλίο προσφορών της έκδοσης του ομολόγου εκτιμάται ότι, θα ξεκινήσει την Τετάρτη το πρωί ώστε να ολοκληρωθεί εντος της ημέρας.

Εκτός, όμως, από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας η μετοχή της Eurobank πληροί τα βασικά κριτήρια (ύψος κεφαλαιοποίησης, κεφαλαιοποίηση δίχως βασικό μέτοχο) προκειμένου να ενταχθεί η μετοχή στον Δείκτη Msci.

Ο ξένος οίκος πρόκειται να ανακοινώσει την αναθεώρηση του ελληνικού δείκτη στις 11 Μαΐου, ενώ η εφαρμογή του νέου Δείκτη ξεκινά απο τις 27 Μαΐου.

Η έκδοση της Eurobank, η οποία σχεδιαζόταν εδώ και μήνες ακολουθεί ύστερα από ένα μπαράζ άντλησης κεφαλαίων από ελληνικές εταιρείες την τελευταία εβδομάδα καθώς η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζα Πειραιώς (1,38 δισ. ευρώ), αλλά και το πράσινο ευρωομόλογο Μυτιληναίος (500 εκατ. ευρώ) κατέγραψαν σημαντική υπερκάλυψη τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επενδυτές.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.