Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών της UEFA, ο διαδικτυακός ιστότοπος πώλησης προϊδιόκτητων ρολογιών, Watchfinder & Co., καταμέτρησε τα κομμάτια που φορούν στους καρπούς τους οι τέσσερις ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στους ημιτελικούς.

Σύμφωνα λοιπόν με την Watchfinder & Co., η συλλογή της ομάδας της Αγγλίας αποτιμάται σε 4,1 εκατομμύρια λίρες και περιλαμβάνει 45 πολυτελή κομμάτια. Οι Βρετανοί έχουν αδυναμία στα Rolex με περίπου 24 μοντέλα του οίκου, με την Patek Philippe να ακολουθεί με 13 κομμάτια, ένα εκ των οποίων είναι το Aquanaut Travel Time του Χάρι Κέιν.

Ομοίως, η Γαλλία έχει μια αξιοσημείωτη συλλογή ρολογιών που εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια λίρες, χάρη στους λάτρεις της ωρολογοποιίας Ουσμάν Ντεμπελέ και Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Ολλανδία, που πρόκειται να παίξει με την Αγγλία απόψε για μια θέση στον Τελικό, κατέλαβε την τρίτη θέση με μια συνδυασμένη συλλογή αξίας 1,4 εκατομμυρίων λιρών. Και εδώ η πλειοψηφία των ρολογιών είναι Rolex, με 16 από τα 32 ρολόγια να είναι κατασκευασμένα από τον διάσημο ελβετικό οίκο.

Η Ισπανία, η οποία κέρδισε τη Γαλλία στον ημιτελικό της Τρίτης, κατέλαβε την τέταρτη θέση στη λίστα με μια συνδυασμένη συλλογή ρολογιών αξίας 1,3 εκατομμυρίων λιρών. Τα περισσότερα από τα 26 κομμάτια των Ισπανών είναι Rolex και Audemars Piguet.

“Οι ποδοσφαιριστές είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστοί για τις εντυπωσιακές συλλογές ρολογιών τους και πιστεύαμε ότι το φετινό Euro ήταν η τέλεια ευκαιρία για να καθορίσουμε ποια εθνική ομάδα έχει πραγματικά την πιο πολύτιμη συλλογή”, ​​δήλωσε ο εμπειρογνώμονας της Watchfinder & Co., Ben Staniforth.

Διαβάστε ακόμη