Η Αγγλία παραλίγο να αποχαιρετίσει από νωρίς το Euro 2024, καθώς ισοφάρισε με τον Μπέλινγκχαμ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με τη Σλοβακία και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, με γκολ του Χάρι Κέιν ολοκλήρωσε την ανατροπή και με νίκη 2-1 προκρίθηκε στη φάση των «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η Σλοβακία ήταν εξαιρετική, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Στρανζ στο 25ο λεπτό, ενώ έχασε και αρκετές ευκαιρίες. Από την πλευρά της η Αγγλία, «ξύπνησε» στο 2ο ημίχρονο, σκόραρε στο 50’ με τον Φόντεν, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Κέιν στο 78’ και το σουτ του Ράις στο 81’ να σταματάει στο δοκάρι και τελικά λυτρώθηκε με το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο 94’.

Στην παράταση οι Σλοβάκοι, σοκαρισμένοι από την ισοφάριση… 90 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, δέχτηκαν γκολ με τη σέντρα, σε μία φάση όπου ο Έζε έκανε κάτι σαν σουτ, ο Τόνεϊ πήρε την κεφαλιά-ασίστ προς τον Κέιν και ο τελευταίος δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη, για το 2-1. Στη συνέχεια, οι Σλοβάκοι προσπάθησαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, με εξαίρεση τη φάση του 105ου λεπτού όταν ο Πέκιαρικ έστειλε τη μπάλα άουτ εξ επαφής.

Ισπανία-Γεωργία 4-1

Η Ισπανία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο πραγματοποίησε εμφατική ανατροπή και έδωσε τέλος στο «ταξίδι» της Γεωργίας στο Euro 2024.

Οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Λε Νορμάν στο 18’ και έδειξαν να το πιστεύουν με κάποιες ιδιαίτερα επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Ωστόσο, οι Ισπανοί απέδειξαν γιατί θεωρούνται ένα εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης, ισοφαρίζοντας αρχικά με ωραίο πλασέ του Ρόδρι στο 39’ και παίρνοντας το προβάδισμα με κεφαλιά του Ρουίθ στο 51’, μετά από σέντρα του Γιαμάλ.

Οι Γεωργιανοί δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί, με την ισπανική ομάδα να σκοράρει άλλα 2 όμορφα τέρματα, με τους Νίκο Γουίλιαμς και Όλμο, σφραγίζοντας την πρόκριση για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία.

Euro 2024: Αποτελέσματα και πρόγραμμα στη φάση των 16

Σάββατο 29 Ιουνίου

Γερμανία-Δανία 2-0

Ελβετία – Ιταλία 2-0

 

Κυριακή 30 Ιουνίου

Ισπανία – Γεωργία 4-1

Αγγλία – Σλοβακία 2-1

 

Δευτέρα 1 Ιουλίου

Γαλλία – Βέλγιο (19:00, ΕΡΤ1)

Πορτογαλία – Σλοβενία (22:00, ΕΡΤ1)

 

Τρίτη 2 Ιουλίου

Ρουμανία – Ολλανδία (19:00, ΕΡΤ1)

Αυστρία – Τουρκία (22:00, ΕΡΤ1)

 

Το πρόγραμμα των Προημιτελικών

Παρασκευή 5 Ιουλίου

19:00: Ισπανία – Γερμανία

22:00: Νικητής Πορτογαλία-Σλοβενία – Νικητής Γαλλία-Βέλγιο

 

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00: Αγγλία – Ελβετία

22:00: Νικητής Ρουμανία-Ολλανδία – Νικητής Αυστρία-Τουρκία

 

Διαβάστε ακόμη: