Ο τελικός του Euro 2020 είναι προ των πυλών, με την Αγγλία και την Ιταλία να αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής, 11 Ιουλίου και ώρα Ελλάδος 22:00, με στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κορυφής. Ωστόσο τα πράγματα στο μέτωπο της πανδημίας δεν είναι και τα καλύτερα για την Βρετανική χώρα καθώς έρευνα προβλέπει έκρηξη στα κρούσματα μετά το συγκεκριμένο βράδυ.

Πρόβλεψη ότι ο τελικός του Euro 2020 θα φέρει τεράστια αύξηση στα κρούσματα

Συγκεκριμένα, επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με τα ημερήσια κρούσματα που θα προκύψουν εξαιτίας του συνωστισμού για την παρακολούθηση των αγώνων και οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές.

Euro 2020: O συνωστισμός του τελικού θα φέρει 100.000 κρούσματα

Περισσότερα από 100.000 αναμένονται σε διάστημα δύο εβδομάδων, ως αποτέλεσμα της κοσμοσυρροής που παρατηρείται σε μπαρ και πλατείες κατά τη διάρκεια του Euro. Η 19η Ιουλίου έχει ανακυρηχθεί ως η «Ημέρα Ελευθερίας» από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει προαναγγείλει την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων.

Η παρουσία 66.000 φιλάθλων στις εξέδρες του χθεσινού ημιτελικού ανάμεσα σε Αγγλία και Δανία, χωρίς χρήση μάσκας και απουσίας αποστάσεων, όπως επίσης και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στους δρόμους μετά την πρόκριση των «Τριών λιονταριών» έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

«Πιστεύω ότι ο βαθμός κοινωνικοποίησης ανδρών και γυναικών πιθανόν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. H παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων του Euro έχει ως αποτέλεσμα οι άνδρες να έχουν περισσότερη κοινωνική δραστηριότητα από το συνηθισμένο», προειδοποιεί ο καθηγητής Στίβεν Ρίλει.

«Αν έπρεπε να κάνω υποθέσεις για τον αντίκτυπο του Εuro, θα σκεφτόμουν πρώτα για την αυξημένη πιθανότητα ότι οι άνθρωποι συνωστίζονται σε εσωτερικούς χώρους».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει παραδέχτηκε ότι τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοιού θα μπορούσαν να φθάσουν τις 50.000 μέχρι να ανοίξει ξανά η χώρα στις 19 Ιουλίου, ενώ ο νέος υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ είχε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει περίπου 100.000 ημερήσια κρούσματα έως τον Αύγουστο.

Euro 2020: O συνωστισμός του τελικού θα φέρει 100.000 κρούσματα