Επειδή έχει γίνει λόγος πολύς σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να καταστήσουμε σαφή κάποια πράγματα, που έχουν στο τέλος της ημέρας να κάνουν με την αξιοπιστία του καθενός στην αγορά.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, οι μόνοι που αντιληφθήκαμε έγκαιρα και αποκλειστικά για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha είμασταν εμείς!

Το Radar.gr, είτε σε κάποιους αρέσει αυτό είτε όχι, αποκάλυψε τη μεγάλη είδηση, την «φωτογράφησε» στα πλαίσια του δυνατού, με σκοπό να πραγματοποιήσει το καθήκον του απέναντι στους αναγνώστες, στους μετόχους του χρηματιστηρίου και φυσικά να διαφυλάξει στο μετρό του δυνατού την προσπάθεια της τράπεζας να εξυγιανθεί και να βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την κεφαλαιακή της επάρκεια!

Αποκαλύψαμε λοιπόν σε ανύποπτη στιγμή στις 10 Μάϊου όταν κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε ότι Goldman Sachs και JP Morgan προχωρούν σε ιστορική συμφωνία και θα είναι από κοινού συντονιστές αύξησης κεφαλαίου 1 δις. ευρώ συστημικής τράπεζας!

Συμφωνία κορυφής

Και είναι συμφωνία ιστορικής σημασίας διότι οι δύο κορυφαίες τράπεζες σφάζονται μεταξύ τους στην Ελλάδα για τις δουλειές του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και του τραπεζικού συστήματος.

Και 2 μέρες μετά στις 12 Μαΐου επανήλθαμε και δηλώσαμε ότι επιμένουμε στις πληροφορίες μας!

Επιμένουμε: Goldman Sachs και JP Morgan συντονιστές σε αύξηση 1 δις.

Τέλος την περασμένη Τρίτη πριν ακόμη γράψει κανείς τίποτε, αποκαλύψαμε με ονοματεπώνυμα την αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank, τονίζοντας ότι πρόκειται για αύξηση που θα αλλάξει απλά τα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα, θα καταστήσει την τράπεζα παντοδύναμη στο μέλλον ούτως ώστε να επεκταθεί και στο εξωτερικό αλλά ταυτοχρόνως να δύναται να ανταποκριθεί και να υποστηρίξει τις ενέργειες, δράσεις και χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Alpha bank, η Goldman Sachs και τα μυστήρια του 1 δις!

Και τονίσαμε ότι η αύξηση της Alpha θα είναι διαφορετική από εκείνη της Τρ. Πειραιώς καθώς θα αφορά τους παλαιούς μετόχους τα δικαιώματα προτίμησης των οποίων θα ασκηθούν κανονικά!

Για εμάς η υπόθεση αυτή συνιστά την αποκάλυψη της χρονιάς την οποία έκανε το Radar.gr, βασισμένο στην εγκυρότητα των πηγών του, των δημοσιογράφων και αναλυτών του.

Όλων εκείνων που το 1998 έκαναν τη μεγάλη επανάσταση στον Τύπο εκδίδοντας την ιστορική εφημερίδα  «Η Αξία», η παρουσία και παρέμβαση της οποίας καθόρισε εξελίξεις και διαδραμάτισε μείζονος σημασίας ρόλο στα οικονομικά, επιχειρηματικά και τραπεζικά δεδομένα τις δεκαετίες που ακολούθησαν.