Στα 4 ευρώ ανά μετοχή από 2,70 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Εθνικής Τράπεζας η Citigroup, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση neutral, επικαλούμενη το υψηλό ρίσκο της αξιολόγησης.

«Ανανεώνουμε το μοντέλο κερδών μας και την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα, ώστε για να συμπεριλάβουμε τις πρόσφατες οικονομικές επιδόσεις, το μεταβαλλόμενο λειτουργικό περιβάλλον και την επικαιροποιημένη καθοδήγηση της διοίκησης.

Αναθεωρούμε τις εκτιμήσεις μας για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά 1% το 2021 και κατά 30%-51% το 2022-23. Οι αναθεωρήσεις οφείλονται στις υψηλότερες αμοιβές, καλύτερο κόστος και καλύτερο κόστος προβλέψεων (CoR). Ως αποτέλεσμα, η τιμή-στόχος μας αυξάνεται στα 4,0 ευρώ από 2,70», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Γιατί η Citi διατηρεί την «ουδέτερη» σύσταση

Και προσθέτουν πως «ενώ η διοίκηση σημειώνει πρόοδο στην εξυγίανση των NPEs, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την αύξηση των αμοιβών, διατηρούμε την ουδέτερη/υψηλού κινδύνου θέση μας αξιολόγηση, δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης του κράτους και δεδομένου ότι η επένδυση περίπτωση εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εκκρεμών πωλήσεων NPE, την ισχυρή επιχειρηματική ανάπτυξη του δανεισμού και την υλοποίηση υψηλότερων επιτοκίων».