Δεν έχει προηγούμενο η αναταραχή που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των χιλιάδων εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας από την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου Παύλου Μυλωνά να διατηρήσει στην θέση της την, γνωστή και ως «αέρινη», Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Εύη Χατζηιωάννου, την ώρα που ίδια έχει μετακομίσει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού … στην Κίνα.

Την περασμένη Άνοιξη, η κα Εύη Χατζηιώάννου ανακοίνωσε στον Π. Μυλωνά την απόφαση της να αποχωρήσει από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ακολουθήσει τον σύζυγό της, στα νέα του επαγγελματικά καθήκοντα στην μακρινή Κίνα.

Η πληροφορία προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στο προσωπικό, τόσο στο δίκτυο όσο και στην διοίκηση, καθώς η κα Χατζηιώννου για το μόνο που θα την θυμούνται στην Εθνική Τράπεζα, είναι οι ψηλοτάκουνες γόβες της που ηχούσαν χαρακτηριστικά στα πλακόστρωτα της οδού Αιόλου, το αέρινο ενδυματολογικό της στυλ και φυσικά τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσε για την μείωση των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, σε σημείο που πλέον τα καταστήματα – όσα έμειναν ανοικτά – να υπολειτουργούν.

Η χαρά όμως των «συναδέλφων» της μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε οργή καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος επέλεξε να διατηρήσει την κα Χατζηιώαννου στην μισθοδοσία της Τράπεζας για έξι μήνες μετά την παραίτηση της – μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 – και μάλιστα να την εντάξει και στο πρόγραμμα του παχυλού, ως γνωστόν, προγράμματος stock options που μοίρασε σε λίγους «εκλεκτούς και φίλους» που τον πλαισιώνουν στη διοίκησης της τράπεζας.

Κοινώς η κα. Χατζηιωάννου θα συνεχίσει μέχρι τέλος του χρόνου να εισπράττει περί τα 20.000 ευρώ το μήνα – σύνολο αμοιβής, επιδομάτων, παροχών σε είδος – ευρισκόμενη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το γραφείο και τα καθήκοντά της στην οδό Αιόλου αφήνοντας ταυτόχρονα «ακέφαλη» την Διεύθυνση Προσωπικού ενός οργανισμού με σχεδόν 8.000 εργαζομένους.

Άφησε πίσω όλη την οικογένεια

Το πρόβλημα για τον Μυλωνά – και όχι για το προσωπικό – έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν στις 31 Ιουλίου αποχώρησε για λόγους συνταξιοδότησης και ο Νο2 της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Γιώργος Αρμελινιός, γνωστός για τις «πρακτικές πειθούς» που χρησιμοποιούσε για να κάμψει τις αντιρρήσεις των εργαζομένων ώστε να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» από την εργασία τους.

Ο κ. Αρμελινιός, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου, κατάφερε έχοντας για πολλά χρόνια τις «ευλογίες» του ΠΑΣΟΚ, που ως γνωστόν παραδοσιακά ελέγχει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, να παραμένει στη θέση του παρά έχοντας -κυριολεκτικά- πρωταγωνιστήσει σε όλα τα προγράμματα Εθελουσίας Εξόδου που έχει εφαρμόσει η διοίκηση της Εθνικής και την ίδια στιγμή να ελέγχει και το Συμβούλιο των Προαγωγών διαμορφώνοντας τις λίστες με τους «εκλεκτούς ή μη» εργαζομένους.

Βέβαια για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, είναι γνωστό ακόμη και στα «ντουβάρια» της Εθνικής Τράπεζας ότι ο κ. Αρμελινιός εισέπραξε ως ανταμοιβή τον διορισμό τόσο της συζύγου όσο και της κόρης του στον Όμιλο της Εθνικής.

Πληροφορίες του Radar αναφέρουν ότι μετά τις δύο «βαριές» απώλειες που είχε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Π. Μυλωνάς έχει δώσει εντολή στο γνωστό «κυνηγό» στελεχών Ανδρέα Γαβριηλίδη της Egon Zehnder (σημ. επιστήθιο φίλο του Ομίλου εδώ και χρόνια) να του βρει την διάδοχη κατάσταση.

Ας ελπίσουμε ο κ. Μυλωνάς να επιλέξει τον διάδοχο της κας Χατζηιωάννου με ορθότερα κριτήρια, καθώς από το μπάχαλο – όπως κάνουν λόγο όσοι συνεργάστηκαν μαζί της – που αφήνει πίσω της, έγινε σαφές ότι ο «αέρας» και τα ψηλά τακούνια δεν αρκούν για να διαχειριστεί κάποιος αποτελεσματικά το Ανθρώπινο Δυναμικό μιας Τράπεζας του μεγέθους και της ιστορίας της Εθνικής.

Διαβάστε ακόμη: