Όσα παιδιά άνω των 12 ετών δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν θα έχουν πρόσβαση στα κλειστά καταστήματα στην εστίαση. Αυτό ορίζει η σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα παιδιά από 5 έως 11 ετών θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που έχουν διαπράξει το τελευταίο 24ωρο.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, τα καταστήματα εστίασης θα αποτελούν αμιγείς χώρους μόνο για πλήρως εμβολιασμένους. Θα έχουν χωρητικότητα 85% ενώ οι πελάτες θα εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, τα οποία θα κατατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε φωτοτυπία.

Πώς θα γίνεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους στην εστίαση στα παιδιά

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται όμως στην είσοδο των ανήλικων παιδιών από 12 ετών και πάνω. Όπως αναφέρει η ΚΥΑ ούτε εκείνα μπορούν να εισέλθουν με μοριακό ή self test, και χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως ακριβώς και οι ενήλικες.

estiasi1.png

Ειδική αναφορά γίνεται στα παιδιά από 5 έως 11 ετών τα οποία μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους με δήλωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου, στην οποία θα προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας.

estiasi2.png