Ελαφριές ζημιές υπέστη Βρετανικό φορτηγό πλοίο που κινείται στην Ερυθρά Θάλασσα, ανοικτά της Υεμένης, από επίθεση drone  όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας εξειδικευμένη στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.

Σύμφωνα με την Ambrey, η αριστερή πλευρά του φορτηγού πλοίου βρετανικής ιδιοκτησίας με σημαία νήσων Μπαρμπάντος έχει υποστεί ελαφριές ζημιές από την επίθεση του UAV.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) αναφέρει ότι η επίθεση έγινε σε θαλάσσια περιοχή 57 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντάιντα. Κατά την ίδια πηγή, το πλήρωμα είδε UAV στην αριστερή πλευρά του πλοίου, που εξαπέλυσε μικρό βλήμα εναντίον του, προκαλώντας ελαφριές ζημιές στα παράθυρα της γέφυρας.

Σύμφωνα με τη UKMTO, το συμβάν σημειώθηκε γύρω τις 02:00 π.μ ώρα Ελλάδας.

Από την επίθεση δεν έχουν αναφερθει  τραυματισμοί. Δεν έχει υπάρξει, προς το παρόν, ανάληψη ευθύνης από τους Χούθι, που έχουν εξαπολύσει πάνω από τριάντα επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε ακόμη: