Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η απόλυτη κυρίαρχη εντός των συνόρων με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία, γεγονός το οποίο απέδειξε και εφέτος, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα για τρίτη διαδοχική σεζόν και Πέμπτη, την τελευταία εξαετία.

Φυσικά, η ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, είναι ο Έρλινγκ Χάλαντ, που «έσπασε» τα… κοντέρ με 36 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ (σε 35 αγώνες) και 52 σε όλες τις διοργανώσεις (51 αναμετρήσεις), με τον Νοργηγό να αποτελεί το μεγάλο «όπλο» του αγγλικού συλλόγου, για την επίτευξη ενός ιστορικού στόχου.

Αυτός, δεν είναι άλλος από το τρεμπλ, ώστε να ισοφαρίσει το επίτευγμα της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ από το 1999, με τους «πολίτες» να απέχουν μόνο δύο ματς – τελικούς από το σπουδαίο ρεκόρ. Αρχής γενομένης από το FA Cup ενάντια στους «κόκκινους διαβόλους» την 3η Ιουνίου και μία εβδομάδα αργότερα, τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ίντερ (10η Ιουνίου).

«Θα είναι κάτι σουρεαλιστικό, να φέρουμε το τρεμπλ στο “σπίτι” μας. Αν και αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο με απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι. Δεν πρέπει να το κρύψουμε και θα κάνω τα πάντα, για να προσπαθήσω να το πετύχω. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου και ελπίζω να γίνει πραγματικότητα. Προφανώς, δε θα είναι εύκολο. Υπάρχουν δύο τελικοί απέναντι σε δύο καλές ομάδες. Αμφότερες θα είναι γεμάτες κίνητρο θα κάνουν οτιδήποτε για να “διαλύσουν” τον στόχο μας. Ωστόσο, αν δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έχουμε καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε και τα δύο τρόπαια», τόνισε ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Διαβάστε ακόμη: