Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για τις ερωτικές προτιμήσεις στη χώρας μας δίνει η μεγάλη ετήσια εταιρία παραγωγής ταινιών για ενήλικες, «Sirina».

Με τι κριτήρια επέλεξαν οι Έλληνες τις ερωτικές ταινίες που παρακολούθησαν το 2023; Ποια πόλη της Ελλάδας στέφθηκε φέτος πρωταθλήτρια στη θέαση ερωτικών ταινιών; Ποια παρουσιάστρια έχρισαν «βασίλισσα» οι άντρες πρωταγωνιστές της Sirina και ποιον Έλληνα προτιμούν οι πρωταγωνίστριες της Sirina για παρτενέρ τους;

Οι Ελληνίδες προτιμούν σκηνές αποπλάνησης και ομαδικό

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν τα δύο φύλα το είδος της ερωτικής ταινίας που θα παρακολουθήσουν. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες στη χώρα μας αγαπούν την κατηγορία teens 18+, δηλαδή ταινίες με νεαρές πρωταγωνίστριες, ενώ κάποιοι δίνουν βάση και στο σενάριο.

Δημοφιλείς στους άντρες είναι και οι ερωτικές ταινίες με μοντέλα ή διασημότητες, ενώ πολλοί προτιμούν και αυτές που περιλαμβάνουν σκηνές με πρωκτικό σεξ. Από την άλλη μεριά, οι Ελληνίδες επιλέγουν ερωτικές ταινίες με kinky σενάριο, απιστίες και σκηνές αποπλάνησης.

Ψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών στη χώρα μας βρίσκονται οι ερωτικές ταινίες με λεσβιακές περιπτύξεις ή gangbang, δηλαδή συνεύρεση αρκετών αντρών ταυτόχρονα με μια γυναίκα, η οποία είναι το επίκεντρο του σεξουαλικού παιχνιδιού.

α-γ

Πρωταθλήτρια η Αθήνα

Η Αθήνα αναδείχθηκε το 2023 πρωταθλήτρια στη θέαση ερωτικών ταινιών, με ποσοστό 42% στους άντρες και 38% στις γυναίκες, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Sirina. Ακολούθησε η Θεσσαλονίκη, με ποσοστό 25% και 28% αντίστοιχα, η Πάτρα ήρθε τρίτη στο αντρικό κοινό με 13%, ενώ οι Σέρρες πήραν το «χάλκινο» στη γυναίκες, με 17%. Κρήτη, Λάρισα, Βόλος και Καλαμάτα φιγουράρουν επίσης στα στατιστικά της κατηγορίας των ανδρών, με ποσοστά 8%, 7%, 3% και 2% αντίστοιχα, ενώ Καλαμάτα, Κρήτη και Πάτρα υπάρχουν στη γυναικεία κατηγορία με 12%, 9% και 5%.

πολεις

ρτ

Νούσιας ο περιζήτητος, Λιάγκας η έκπληξη

Οι πρωταγωνίστριες της Sirina ψήφισαν ποιον διάσημο θα ήθελαν για παρτενέρ τους. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα με ποιον διάσημο Έλληνα θα ήθελαν να γυρίσουν ταινία με τη σφραγίδα της Sirina, οι πέντε κορυφαίες σταρ της εταιρίας ως πρώτη τους επιλογή είχαν τον Τάσο Νούσια, με τον Αναστάση Ροϊλό να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, στη δεύτερη θέση.

Στη δεκάδα φιγουράρουν, ωστόσο, και ακόμη δύο ηθοποιοί της «Μάγισσας». Ο λόγος για τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, που βρίσκεται στην τρίτη θέση και τον Θεοδόση Φυλακτό, ο οποίος τερμάτισε έβδομος στις προτιμήσεις των ερωτικών πρωταγωνιστριών.

Το όνομα του Κωνσταντίνου Αργυρού δεσπόζει στην τέταρτη θέση, ακολουθεί ο Γιάννης Στάνκογλου στην πέμπτη, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας βρίσκεται στην έκτη θέση, κάνοντας την ανατροπή. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντώνης Σρόιτερ και ο Βασίλης Μίχας συμπληρώνουν αντίστοιχα τις τρεις τελευταίες θέσεις της δεκάδας, δείχνοντας έτσι κι αυτοί ότι έχουν μεγάλη δυναμική στις προτιμήσεις των κοριτσιών της Sirina.

Ανδρες

Σκορδά η βασίλισσα

Από την άλλη μεριά, οι πέντε πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές της εταιρίας του Δημήτρη Σειρηνάκη συμμετείχαν στο δικό τους γκάλοπ, ψηφίζοντας τις πιο σέξι Ελληνίδες του 2023. «Βασίλισσα» στέφθηκε η Φαίη Σκορδά, παίρνοντας τα πρωτεία ακόμη και από την Ελένη Φουρέιρα, που τερμάτισε δεύτερη. Η Ιωάννα Τούνη, η Αναστασία και η Josephine συμπληρώνουν των πρώτη πεντάδα με τις προτιμήσεις των ανδρών ηθοποιών ερωτικών ταινιών ενώ τη σχετική λίστα συμπληρώνουν οι Κατερίνα Παναγοπούλου, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, Αθηνά Οικονομάκου, Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Ευρυδίκη Βαλαβάνη.