Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει σήμερα Τετάρτη 9/3/2022 το εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση θα κληθεί να εξετάσει τους κινδύνους και τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων.

Ταυτόχρονα, θα υπογράψει διάταγμα όπου δίνει εντολή στις νομισματικές αρχές να ξεκινήσουν διαδικασίες έκδοσης του ψηφιακού δολαρίου! Ξέρετε, αυτό “που θα σκοτώσει τα κρυπτονομίσματα”, όπως μας είχε προϊδεάσει η Fed πριν αρκετούς μήνες…

“Όταν έρθει το ψηφιακό δολάριο, μόνο αυτό θα χρειάζεστε”. Τάδε είχε πει ο Τζέρομ Πάουελ, αφήνοντας επίσης να εννοηθεί πως σύντομα θα εφαρμόζονταν αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο.

Τα μέτρα επικεντρώνονται σε έξι βασικούς τομείς: την προστασία των καταναλωτών, την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την παράνομη δραστηριότητα, την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, τη χρηματοοικονομική ένταξη και την υπεύθυνη καινοτομία.

Γιατί (πραγματικά) ανεβαίνουν τα κρυπτονομίσματα

Το πολυαναμενόμενο διάταγμα Μπάιντεν έχει προκαλέσει άνοδο 9% στο Bitcoin, ενώ κέρδη καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα. Ή τουλάχιστον έτσι μεταδίδουν όλα τα διεθνή μέσα…

Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, τα κρυπτονομίσματα θα έπρεπε να πέσουν στον απόηχο μιας τέτοιας είδησης! Η έλευση των CBDC σηματοδοτεί και την εποχή του Μεγάλου Ξεσκαρταρίσματος στα χιλιάδες shitcoins που θα πάνε στα σκουπίδια… Ακόμη και το ίδιο το Bitcoin κάποτε, στο όχι μακρινό μέλλον, θα χάσει την κυριαρχία του.

Έρχεται το ψηφιακό δολάριο - Ανεβαίνει το Bitcoin

“Η αγορά των ανέβηκε καθώς το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε κατά λάθος χθες βράδυ μια δήλωση χαρακτηρίζοντάς «ιστορική» την στιγμή και δημοσιοποιώντας ορισμένες από τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων. Η δήλωση στη συνέχεια διαγράφηκε αλλά το «πάρτυ» στις τιμές συνεχίστηκε.”, γράφει το CNBC.

Επίσης, υπήρξαν αναφορές για διχασμό μεταξύ αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και της υπουργού Οικονομικών Γιέλεν, που οδήγησε σε καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της πολιτικής σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα.

Στην πραγματικότητα, τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε πλήρη συσχέτιση με τις μετοχές οι οποίες κάνουν ράλι αυτή τη στιγμή – γιατί; Διότι όπως είπαμε πριν από ΟΛΟΥΣ, όταν τολμήσαμε το σκ μέσα από την AxiaNews να προεξοφλήσουμε το “τέλος του πολέμου” όσον αφορά τις αγορές, θα ερχόταν ράλι αυτήν την εβδομάδα.

Αρκετό ισχυρό, όχι διότι υπάρχει “υγεία” και έρχονται όμορφες μέρες,αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Ώστε να κάνει Short Squeeze τις επίδοξες bears που έσπευσαν τελευταία στιγμή να σορτάρουν την αγορά. Κι έτσι θα συνεχιστεί όλο το Μάρτιο, πάνω κάτω πάνω κάτω, μέχρι να αποτινάξει και τους τελευταίους, ώστε να είναι ελεύθερο το πεδίο για την πραγματική πτώση – ώστε το έξυπνο χρήμα να καρωπθεί όλα τα κέρδη από το Μεγάλο Σορτάρισμα…

Το ψηφιακό δολάριο θα «σκοτώσει» τα κρύπτο, λέει η Fed…

Η Fed μόλις «μαρτύρησε» τι θα συμβεί στις αγορές – To χθεσινό «πολεμικό» ράλι

Μήπως το SWIFT είναι ο Δούρειος Ίππος των τραπεζικών CBDC;

Bitcoin: Ο αυτοκράτορας είναι γυμνός

CBDC: Το μέλλον ανήκει στα «τραπεζικά crypto»;