Σύμφωνα με πληροφορίες , είναι πιθανό να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο φερόμενος ως συνεργός της Έφης, είτε ο δικηγόρος του. Μάλιστα, ο τελευταίος διέψευσε  ότι ο ίδιος και ο πελάτης του εμφανίστηκαν στην Εισαγγελία Εφετών.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι και έφτασαν μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψη της δράστιδος, έστρεψαν τις έρευνες σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ειδικότερα, από την εξέταση του κινητού της γυναίκας που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας, είχε αποκαλυφθεί η επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο πριν και μετά την επίθεση, και οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχε γίνει η αναζήτηση του καυστικού υγρού μέσω εκείνου.

H δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, και ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι αν η 37χρονη δράστις θα εμφανιστεί αυτή τη φορά στην Ευελπίδων. Η διαδικασία αύριο αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση του θύματος, ενώ έχει κληθεί και ο άντρας που φέρεται να «πυροδότησε» τις κινήσεις της Έφης.

iwanna_vitrioli_dikastirio_art

Συμμετείχαν ακόμα δύο άτομα

Οι δικηγόροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησαν το πρωί της Τετάρτης (29/9) για το πώς είναι η 35χρονη κοπέλα, όσο και το για το πότε περιμένουν να εμφανιστεί η 37χρονη δράστις της. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν, υπάρχουν ενδείξεις ότι στην επίθεση με το βιτριόλι συμμετείχαν ακόμα δύο άτομα και τα στοιχεία τους θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (29/9) στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου Απόστολος Λύτρας ανέφερε ότι «Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το «γιατί;» έγιναν όλα αυτά».

Το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις

Σε ότι αφορά τον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της 37χρονης κατηγορούμενης, που έχει ομολογήσει την επίθεση, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα».

Επισήμανε επίσης ότι «αμέσως μετά το έγκλημα που έκανε η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει». «Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε «θέλω να την βγάλω από την μέση» και αυτός δεν έκανε τίποτα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το αν η 37χρονη δράστις είχε συνεργούς στην επίθεση κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου με το βιτριόλι, ο Απόστολος Λύτρας αναφέρει ότι «υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη δύο πρόσωπα, τα στοιχεία για τα οποία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και οι δικαστές θα κρίνουν αν πρέπει να ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος τους».