Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα στις 17:30.

Σημειώνεται ότι η παρούσα επίσκεψη έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη χθες, ο οποίος δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν δύνανται να λειτουργήσουν όπως πριν θα μπαίνουν σε αναστολή έως και 3 μήνες.

Οι δε εργαζόμενοι, θα λαμβάνουν σε αυτό το διάστημα, 534 ευρώ το μήνα ως έκτακτο επίδομα από το κράτος.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας χθες Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν είναι δυνάμενες να λειτουργήσουν όπως πριν, μπορούν να βάζουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους έως τρεις μήνες οι εργαζόμενοι 534 ευρώ το μήνα έκτακτο επίδομα από το κράτος».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν. Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε, δε θα αφήσουμε τη ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό», πρόσθεσε ο Υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα