Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πρωτοφανής κατάσταση (σχεδόν ελεύθερη πτώση των τιμών) την οποία βιώνουν οι συστημικές τράπεζες και οι μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις του Χρηματιστηρίου, αποδίδεται εκτός των άλλων και στην ακραία και επιθετική συμπεριφορά των δήθεν έγκριτων διεθνών επενδυτών, στην ουσία πελατών της προνομιακής από την κυβέρνηση αμερικανικής Goldman Sachs που έχει πάρει όλες τις δουλειές, τους οποίους ο Χάρης Ηλιάδης και η «τεχνοκρατική» παρέα του μάζεψαν και έβαλαν σε υπέρμετρο βαθμό στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου – «μαμούθ» της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της ΔΕΗ!

Σε απλά λόγια, τα «λαμπερά μυαλά» της Goldman Sachs μάζεψαν «κάθε καρυδιάς καρύδι» στις τρεις εμβληματικές αυξήσεις κεφαλαίου, που με την «πρώτη κανονιά» το έβαλαν στα πόδια και πούλαγαν ανοικτά, για να μην καταγράψουν την πραγματική εικόνα των θέσεών τους στις λογιστικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου!

Έβαλαν, με λίγα λόγια, στις αυξήσεις κεφαλαίου τους πελάτες τους –και όχι τους πιο σοβαρούς και αξιόπιστους διεθνείς οίκους που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα– για να βγάλουν «γρήγορα και εύκολα» κέρδη, οι οποίοι μόλις είδαν το γύρισμα των αγορών αντί να στηρίξουν τις μετοχικές τους θέσεις, έφυγαν τρέχοντας, αδειάζοντας τα μετοχικά τους χαρτοφυλάκια στις πλάτες των μικρών κυρίως επενδυτών, καταβαραθρώνοντας το Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Έτσι, οι μετοχές σωριάστηκαν, μαζί και οι μικροί και μεγάλοι ιδιώτες επενδυτές, σωρό κουβάρι, υπό την πίεση και τις ανοικτές πωλήσεις των ξένων κερδοσκόπων, τα επικίνδυνα παιχνίδια των οποίων εκκόλαψε η Goldman Sachs διά μέσω των ακατανόητων επιλογών της, να αφήσει εκτός νυμφώνος των αυξήσεων κεφαλαίου τους σοβαρούς επενδυτές και επιχειρηματίες και να ντηλάρει τους «δικούς της» πελάτες, συνεργάτες και ομοϊδεάτες, που στο τέλος της ημέρας διέλυσαν την αγορά με την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους!

Ενώ επιπροσθέτως η Goldman Sachs που ευνοήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση όσο κανείς όφειλε να διασφαλίσει παντί τρόπο, επί της ουσίας και όχι μόνο «στα χαρτιά», την παραμονή των ξένων θεσμικών στα μετοχικά κεφάλαια!

Και εκεί που ο αγαπητός Χάρης ετοιμαζόταν για Διοικητής της Εθνικής, στη θέση του ανεκδιήγητου και πλήρως αποτυχημένου Μυλωνά που παραμένει στη θέση του από προσωπικές φιλίες και πιέσεις στενών προσώπων προς το κοντινό περιβάλλον του πρωθυπουργού, εσχάτως έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, ίσως και από την Ελλάδα!

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως οι δύο κορυφαίες εμβληματικές τράπεζες Alpha bank και Τρ. Πειραιώς που εξυγιάνθηκαν πλήρως και ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία, όπως και η ΔΕΗ που από την λεηλασία επί ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε την ώρα τούτη στο χώρο της Ενέργειας, καθίστανται χωρίς να έχουν ευθύνη, αποδέκτες της πίεσης των ξένων κερδοσκόπων.

Και έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι επιδεικνύουν αντανακλαστικά, τα οποία καταδεικνύουν την ύπαρξη αξιόπιστου και αποτελεσματικού μάνατζμεντ!

Και όχι μόνο αγοράζουν ίδιες μετοχές, αλλά και οι τρεις προωθούν την αναπτυξιακή επιχειρηματική και τραπεζική δράση, επιβεβαιώνοντας τις προοπτικές οι οποίες προκύπτουν μέσα από τις εκθέσεις και αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, όπως η Fitch, η οποία σημειωτέον, στηλιτεύει τόσο την ολιγωρία της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ, όσο και τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!