Ραγδαίες εξελίξεις επίκεινται όσον αφορά το μείζον ζήτημα της Ασφάλειας και το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, καθώς ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί πολιτική προσωπικότητα με ειδικό βάρος, εμπειρία, και την απαιτούμενη τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, η οπαδική και πάσης φύσης βία, καθώς και ο κίνδυνος επανεμφάνισης της τρομοκρατίας!

Το ζήτημα της Ασφάλειας και κατ’ επέκταση της επάρκειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου έθεσαν με την αρθρογραφία τους οι τρεις κορυφαίες εφημερίδες της Κυριακής (Πρώτο Θέμα, Βήμα, Καθημερινή) – γεγονός που έχει τη δική του σημειολογία- που σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές και τους καλά γνωρίζοντες εκ των έσω, προανήγγειλαν – σε κάθε περίπτωση κατέδειξαν τη μη στήριξη τους– και την επικείμενη καρατόμηση του νεαρού εκ Φθιώτιδας υπουργού, που έχει ήδη απωλέσει κάθε στήριγμα στην ΕΛΑΣ, ενώ ως γνωστόν δεν είναι καθόλου αρεστός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, στενό και ευρύ!

Ο νυν υπουργός Γιάννης Οικονόμου, που έχει ήδη εισπράξει κατά πληροφορίες την δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια καθώς και την απέχθεια του σώματος προς το πρόσωπο του, για να προλάβει καταστάσεις διαρρέει δεξιά και αριστερά ότι δήθεν κουράστηκε και ότι προτίθεται να παραιτηθεί!

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες λένε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες υπό την πίεση των καιρών και των γεγονότων!

Και πως η αντικατάσταση Οικονόμου – η περίπτωση Θεοδωρικάκου φέρεται να έχει αποκλειστεί– θα προκαλέσει καραμπόλες μετακινήσεων και κατ’ επέκταση μίνι ανασχηματισμό!

Διαβάστε ακόμη: