Έντονες πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις φέρεται να μεθοδεύονται στους διαδρόμους και τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη ασκούν πιέσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει «εδώ και τώρα», μέσα στον Ιανουάριο δηλαδή, δομικό ανασχηματισμό!

Και αξιόπιστοι κύκλοι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, επιβεβαιώνουν ότι πράγματι το ζήτημα του ανασχηματισμού έχει πέσει για τα καλά στο Μαξίμου και ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να κάνει τους σχεδιασμούς του λαμβάνοντας υπόψιν ανοιχτά ζητήματα και πρόσωπα κλειδιά!

1.  Άμυνα – Εξωτερική πολιτική! Η συνέντευξη Δένδια στην Καθημερινή της Κυριακής!

Πηγές εκ των έσω, η αξιοπιστία των οποίων δεν αμφισβητείται, υποστηρίζουν ότι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν πως αντιπολίτευση υπάρχει, αλλά μέσα στο κόμμα της ΝΔ, η οποία και έχει αρχίσει εμφανώς να εκδηλώνεται!

Κυρίαρχο ζήτημα άλλωστε στο Μαξίμου αποτελεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην Καθημερινή της Κυριακής όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε κυβερνητικές στρατηγικές, διπλωματικές προσεγγίσεις, έβαλε ουσιαστικά κατά συγκεκριμένων προσώπων, όπως κατά του Υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη και διαχώρισε τη θέση του ως προς την διαδικασία αλλά και τη συμμετοχή του σε κυβερνητικά όργανα όσον αφορά τις εξοπλιστικές προμήθειες!

Υπό το πρίσμα αυτό, το ζήτημα Δένδια αντιμετωπίζεται ως μείζον στο Μαξίμου, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την δημοφιλία του Κερκυραίου πολιτικού, όσο και το ότι χαρακτηρίζεται από την βάση του κόμματος ως εκφραστής της Κεντροδεξιάς- αν και χαμηλών τόνων- που εκφράζει και αντιπροσωπεύει τόσο το Καραμανλικό στοιχείο όσο και το Σαμαρικό, έχοντας παράλληλα αποστασιοποιηθεί από τη θέση της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική και τα Ελληνοτουρκικά!

2. Ασφάλεια. Απαιτείται προσωπικότητα με ειδικό βάρος στο ΠΡΟ.ΠΟ!

Την ίδια στιγμή το ζήτημα της ασφάλειας χαρακτηρίζεται ως μείζον, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, όπως και το οργανωμένο έγκλημα, ο χουλιγκανισμός στο αποκορύφωμα του ενώ προβληματίζει σοβαρά η τυχόν επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και το αντάρτικο πόλης!!!

Υπό το πρίσμα αυτό πέραν πάσης αμφιβολίας απαιτείται μια προσωπικότητα ηγετική, με ειδικό βάρος, που να μπορεί να σηκώσει στους ώμους της το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας και τα ανοικτά μέτωπα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, όπου ως γνωστόν η ΕΛΑΣ δεν δείχνει ούτε να ακούει, ούτε να πειθαρχεί στις εντολές του αρμόδιου υπουργού, που κατ’ επανάληψη μένει εκτεθημένος!

Ο Γ. Οικονόμου, στον οποίο προφανώς έπεσε βαρύ για τις πολιτικές του πλάτες ένα τέτοιο υπουργείο, στο οποίο οι απευθείας αναθέσεις και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί σε ημέτερους πάνε σύννεφο, γνωρίζει τον προβληματισμό άνωθεν για το πρόσωπο του και σε εσωτερικές συζητήσεις φέρεται αποφασισμένος να «σηκωθεί και να φύγει» προλαβαίνοντας καταστάσεις!

3. Η ακρίβεια

Σε κάθε περίπτωση τον πρωθυπουργό απασχολεί στον υπέρτατο βαθμό η ακρίβεια, που έχει γονατίσει την κοινωνία η οποία δεν δύναται να ανταποκριθεί εισοδηματικά, καθώς και η αισχροκέρδεια!
Ακούγεται ότι σχεδιάζεται υφυπουργείο για την Ακρίβεια, γεγονός που ξεκάθαρα αποδίδει ευθύνες στον νυν αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα, ο οποίος – όπως λένε στο Μαξίμου- αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων..

Διαβάστε ακόμη: