Σε λειτουργία είναι και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού (Α21) του ΟΠΕΚΑ από σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα υποβάλει αίτηση για το έτος 2022 μπορούν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της πέμπτης δόσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού: «Οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα του παιδιού, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη».

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Διαβάστε επίσης βήμα – βήμα οι οδηγίες για την αίτηση – Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΑ:

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού – Οι οδηγίες για την αίτηση

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πάνω από 735.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν ήδη το επίδομα παιδιού Α21 θα λάβουν τον Δεκέμβριο έξτρα μιάμιση δόση.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Διαβάστε ακόμη: