H ισπανική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, που στις 26 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του ντέρμπι της Μαδρίτης, είχαν κρεμάσει από γέφυρα κοντά στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ μια κούκλα με τη φανέλα του Βινίσιους και το μήνυμα «Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ».

Οι τέσσερις συλληφθέντες, οπαδοί της Ατλέτικο, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σύντομα, ενώ ήδη τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου σε κάθε γήπεδο της La Liga. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μετά από έρευνες μηνών, στις οποίες βοήθησε μια… κούκλα σεξ.

Η επιχείρηση «Σάντρα», όπως ονομάστηκε βάσει του ονόματος που έχει στο εμπόριο η συγκεκριμένη κούκλα, χρειάστηκε χρόνο για να φέρει αποτελέσματα. Όπως αναφέρει η Marca, αρχικά η αστυνομία αναζήτησε δαχτυλικά αποτυπώματα στην κούκλα και το πανό, ωστόσο τα… ίχνη δεν οδήγησαν πουθενά, καθώς-όπως αναφέρουν-τα συγκεκριμένα ερωτικά βοηθήματα έχουν πολλούς… χρήστες και ενίοτε αγοράζονται μεταχειρισμένα! Έτσι βρέθηκαν δέκα διαφορετικά δαχτυλικά αποτυπώματα, αλλά μόλις τρία εξ αυτών ήταν ολοκληρωμένα και δεν μπορούσε από εκεί να γίνει ασφαλής ταυτοποίηση.

Στη συνέχεια, οι έρευνες στράφηκαν στα σημεία πώλησης της συγκεκριμένης κούκλας. Το εν λόγω μοντέλο, που κοστολογείται στα 24 ευρώ, διαπιστώθηκε πως πωλείτο σε 58 διαφορετικά on line καταστήματα, αλλά και σε πολλά ακόμη μαγαζιά στη Μαδρίτη. Η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αρχίσει να ερευνά ένα-ένα ξεχωριστά τα σημεία πώλησης. Τελικά το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν είδαν στο Twitter την ανάρτηση ενός οπαδού της Ατλέτικο με τη συγκεκριμένη κούκλα τοποθετημένη μπροστά από έναν τοίχο.

Η αστυνομία διαπίστωσε πως ο τοίχος αυτός ήταν κοντά σε ένα μπαρ και έτσι βρέθηκε στα ίχνη του δράστη, ενός οπαδού της Ατλέτικο ονόματι Άνχελ. Με το «στίγμα» από το κινητό του τηλέφωνο, διαπιστώθηκε πως ήταν κοντά στη γέφυρα τη στιγμή που κρεμάστηκε η κούκλα με τη φανέλα του Βινίσιους.

Με ανάλογο τρόπο ταυτοποιήθηκαν και άλλοι τρεις οπαδοί της Ατλέτικο, που έπιναν μπίρες στην ίδια περιοχή και φέρονται να ήταν συνεργοί του πρώτου στην αποτρόπαια ενέργεια. Μάλιστα, DNA από δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες εντοπίστηκε πάνω στην κούκλα και έτσι οι αρχές «έδεσαν» από παντού το κατηγορητήριο.

Διαβάστε περισσότερα