Ρεάλ Μαδρίτης και UEFA μπορεί να είναι στα… «μαχαίρια» λόγω του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τους «μερένχες» να κερδίζουν εκατομμύρια από το «χρυσοφόρο» Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τα συνολικά έσοδα της UEFA για το οικονομικό έτος 2021 – 2022 να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ (σε αυτά, δεν υπολογίζονται τα έσοδα από το EURO 2020, που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού), παρουσιάζοντας αύξηση 15% λογικό ήταν να «εκτοξευθούν» και τα χρήματα που κέρδισαν οι ομάδες που συμμετέχουν στις συλλογικές διοργανώσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, πέρα από την κούπα που κατέκτησε στο Παρίσι, έβαλε στα ταμεία της 133.7 εκατ. ευρώ, κατακτώντας και αυτόν τον τίτλο, με τη φιναλίστ Λίβερπουλ να έρχεται δεύτερη και στα έσοδα με συνολικό ποσό 119.957 εκατ. ευρώ.

Στην 3η θέση της λίστας βρέθηκε η Μπάγερν Μονάχου με 109.606 εκατ. ευρώ (αποκλείσθηκε στα προημιτελικά, αλλά οι άλλες γερμανικές ομάδες είχαν αποκλεισθεί νωρίτερα), 4η είναι η Μάντσεστερ Σίτι (108.743 εκατ. ευρώ) και 5η, η Παρί Σεν Ζερμέν με 92.153 εκατ. ευρώ.

Στην ετήσια οικονομική έκθεση της UEFA (από την οποία προέκυψαν και τα στοιχεία) φαίνεται ξεκάθαρα η… χαώδης διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Τσάμπιονς Λιγκ και των άλλων δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων (Europa League, Conference League).

Η νικήτρια του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έβαλε στα ταμεία 100 εκατ. λιγότερα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (38 εκατ. ευρώ), ενώ, η Ρόμα που κατέκτησε το «παρθενικό» Conference League εισέπραξε 19.2 κατ. ευρώ. Στη λίστα αναγράφεται ότι ο Ολυμπιακός έλαβε πέρυσι μέσω του Europa League 15.2 εκατ. ευρώ, ενώ, ο ΠΑΟΚ που έφθασε έως τους «8» του Conference League, καρπώθηκε 9.525 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: