Η Epic Games, η οποία κατασκευάζει το Fortnite, ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο, καταργεί 870 θέσεις εργασίας που αντιστοιχεί περίπου στο 16% του εργατικού δυναμικού της.

Επίσης, πουλάει το Bandcamp, τον διαδικτυακό μουσικό ιστότοπο που εξαγόρασε μόλις πέρυσι.

Σε υπόμνημά της προς το προσωπικό, η Epic δήλωσε ότι προσπάθησε να μειώσει τα έξοδα, αλλά εξακολουθούσε να «ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα κέρδιζε».

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι απολύσεις είναι ο μόνος τρόπος, και ότι κάνοντάς τες τώρα και σε αυτή την κλίμακα θα σταθεροποιήσουμε τα οικονομικά μας», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Σουέινι.

«Οι άνθρωποι της Epic σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε μηδενικές προσλήψεις και της περικοπής των λειτουργικών δαπανών για πράγματα όπως το μάρκετινγκ και οι εκδηλώσεις. Αλλά εξακολουθούμε να απέχουμε πολύ από την οικονομική βιωσιμότητα».

Είπε επίσης ότι η Bandcamp εντάσσεται στην Songtradr, μια εταιρεία που υποστηρίζει καλλιτέχνες.

Η Bandcamp έγινε γνωστή ως ένα μέρος όπου οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες μπορούσαν να έχουν καλύτερη απόδοση για τη μουσική τους από ό,τι οι πλατφόρμες streaming, οπότε η αγορά της από την Epic το 2022 προκάλεσε αίσθηση, με ορισμένους να αναρωτιούνται πώς θα ταιριάξουν οι δύο επιχειρήσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το BBC, η Epic διαθέτει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ακόμη γνωστό πού θα γίνουν οι περικοπές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: