search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη – Βροχή μολότοφ κατά των ΜΑΤ

Επεισόδια ξέσπασαν σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Βροχή μολότοφ κατά των ΜΑΤ

Επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ολοκληρώθηκε με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μετά τo τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια.

Πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, στην μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Γρηγορόπουλο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20:30, όταν μερίδα διαδηλωτών άρχισε να καίει κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Θεσσαλονίκη

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη, στην 14η επέτειο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Έπεσαν μολότοφ ενώ διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς καταγράφηκαν στο ύψος του Τούρκικου Προξενείου.

Μετά το τέλος της πορείας, συμμετέχοντες ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Διαβάστε ακόμη: