Υπεγράφη σήμερα το πρωί η συμφωνία εξαγοράς του 70% των μετοχών του ομίλου Διαδικασία από την ανερχόμενη εταιρία πληροφορικής και όχι μόνο Bright, που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποτίμηση της DBC diadikasia προσδιορίστηκε στα 47 εκατ. ευρώ, ενώ στο καταβληθέν τίμημα υπολογίστηκε και το μέρισμα των 2 εκατ. ευρώ που οι μέτοχοι της Διαδικασίας είχαν εισπράξει.

Υπό αυτή την έννοια το τίμημα εξαγοράς του 70% προσδιορίζεται στα 31-33 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε στους μετόχους της Διαδικασίας τόσο με ίδια κεφάλαια της Bright όσο και με δάνειο που χορήγησε η Optima Bank!

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο ντηλ στον χώρο όπου η Bright με την απόκτηση της Διαδικασίας μεγαλώνει σε ισχυρό βαθμό και περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των μεγάλων παικτών της συγκεκριμένης αγοράς!

Ο Χρ. Καινούριος, που υπήρξε ο εμβληματικός ιδρυτής της DBC diadikasia, παραχώρησε μεν το μάνατζμεντ, ωστόσο θα παραμείνει ως σύμβουλος διοίκησης για τα επόμενα τρία χρόνια!

Διαβάστε ακόμη: