Μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μαθητές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν επαναλειτουργήσει τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σημειώθηκαν και επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι, μεταξύ άλλων, η δωρεάν διανομή rapid test και διάθεση μασκών καθώς να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις -ειδικά στην Γ’ Λυκείου- και η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία.

Ένα από τα πανό του Συντονιστικού των μαθητών της Αθήνας, μάλιστα, έγραφε «Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοικτά».

Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές πέταξαν πέτρες μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σχολεία

Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σχολεία

Η κατάσταση όμως δεν άργησε να εκτραχυνθεί.

Κάποια στιγμή, μερίδα νεαρών ατόμων άρχισε να πετά πέτρες και αντικείμενα προς το υπουργείο και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν προληπτικά στον χώρο. Ως εκ τούτου, υπήρξε ένταση για αρκετή ώρα έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι.

Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σχολεία (ΦΩΤΟ) Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σχολεία (ΦΩΤΟ)