Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από την φωτοβολίδα, προχώρησαν οι γιατροί στο Κρατικό Νίκαιας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε ευθεία βολή από όπλο με ναυτική φωτοβολίδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αμέσως μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη, όπου παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος παρέμενε σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανικό αερισμό, υποστηρίζονταν «αιμοδυναμικά, με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων».

«Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου και γίνεται λόγος για «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 31χρονος υπεβλήθη σε νέα, δεύτερη από τη στιγμή του τραυματισμού του, χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.

Διαβάστε ακόμη: