Κρίσιμη και καθοριστική αναμένεται η σημερινή ημέρα για τον Ελλάκτωρα, καθώς συζητείται στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το ζήτημα των εκατέρωθεν καταγγελιών Μπακοκαυμενάκηδων εναντίον Ολλανδών και Ολλανδών κατά Σάκη, Εξάρχου και λοιπών «εφοπλιστικών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) δυνάμεων του Ντουμπάϊ και της Βενεζουέλας!

Στην ημερήσια διάταξη το επίμαχο και φλέγον ζήτημα των εκατέρωθεν καταγγελιών είχε ενταχθεί. Οπότε και μετά βεβαιότητας θα συζητηθεί.

Το ζήτημα ωστόσο είναι, πως δεν είχε δοθεί στα μέλη του ΔΣ, η σχετική εισήγηση των υπηρεσιών!!!

Και το γεγονός αυτό από μόνο του προκαλεί πλείστα όσα ερωτηματικά! Τι συμβαίνει; Ορίστηκε ΔΣ για λήψη αποφάσεων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εισήγηση των υπηρεσιών; Ή μήπως κατόπιν παρεμβάσεων η εισήγηση …ξαναγράφεται;;;

Για να καταστήσουμε σαφή τα πράγματα, το ζήτημα μέχρι στιγμής έχει ως εξής: η Επ. Κεφαλαιαγοράς στα τέλη Αυγούστου έλαβε μια απόφαση (4-3) βάσει της οποίας δεν προέκυπταν ζητήματα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας από τους Ολλανδούς!

Οπότε, υπό αυτή την έννοια, έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε στην πράξη, αν στο μεταξύ άλλαξε κάτι ή τι άλλαξε!

Για παράδειγμα θα διαπιστώσουμε εάν άλλαξαν οι συσχετισμοί δυνάμεων στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, εάν μετεβλήθη το εύθραυστο 4-3 του Αυγούστου!

Διότι ας μην ξεχνάμε οι τρεις που μειοψήφισαν τότε, η αντιπρόεδρος κυρία Στάμου και τα δυο μέλη του Υπ. Οικονομικών, όλοι δηλαδή επιρροής Χρ. Σταικούρα, είναι μπετοναρισμένοι υπέρ Σάκη και Μπακοκαυμενάκηδων!

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός είναι ότι η πρόεδρος κυρία Λαζαράκου, που είχε ταχθεί υπέρ της απαλλαγής των Ολλανδών, δέχεται αδιαμφισβήτητα αφόρητες πιέσεις και μένει να δούμε εάν και κατά πόσον θα επηρεαστεί!

Την ώρα τούτη πάντως, μόνο 2 μέλη της Επιτροπής φέρονται να τάσσονται υπέρ της απαλλαγής των Ολλανδών ενώ τα άλλα 2 που τον Αύγουστο ψήφισαν υπέρ, προφανώς υπό το καθεστώς πιέσεων δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους!

Κυριακή κοντή γιορτή πάντως! Μια υπόθεση κατά της Reggeborgh που δεν έχει καμία νομική βάση και στερείται εις βάρος τους αποδεικτικών στοιχείων, παρά το 4-3 του ΔΣ του Αυγούστου, ξαναμπαίνει στο τραπέζι, μετά από πιέσεις και αλλαγές ισορροπιών και συσχετισμών!

Μένει να δούμε με τεράστιο ενδιαφέρον, πρώτον την εισήγηση των υπηρεσιών και δεύτερον τις αποφάσεις του ΔΣ, εάν τελικώς υπάρξουν σήμερα ή μετατεθούν για επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να αμβλυνθούν οι πιέσεις, τα τηλεφωνήματα, οι παρεμβάσεις και οι πολιτικές επιρροές…

Μαθήματα εταιρικής διακυβέρνησης