H επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη έφερε μία σχετική ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με τις παρεμβάσεις του στον Economist αλλά και στο θέμα του ψηφίσματος του ΟΗΕ όπου η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, έστρεψε τους προβολείς αλλού και όχι μέσα στο κόμμα.

Και αναμφίβολα τού έδωσε κάποιους πόντους… Όμως, για αυτούς που νομίζουν ότι στο κόμμα υπάρχει ηρεμία, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι πρόκειται για την νηνεμία πριν την καταιγίδα.

Να φανταστείτε ότι στην Ομπρέλα επέκριναν σκληρά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που μεσολάβησε για τις διαγραφές καθώς άθελά του συμφώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη ένα άτυπο μορατόριουμ στο στυλ « δεν θα διαγράψω αλλά και εσείς δεν θα με αμφισβητείτε».

Αυτό δεν το ήθελε η Ομπρέλα καθώς βράζει στο ζουμί της και θέλει να διασπαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το νωρίτερο δυνατό.

Την Πέμπτη το πρωί συναντήθηκαν η Έφη Ατσιόγλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρουσία και άλλων μελών από τις τάσεις τους.

Ήταν η τρίτη φορά που συναντώνται Ευκλείδης και Έφη και προφανώς οι συζητήσεις αφορούν την κοινή πορεία των δυο τάσεων για το επόμενο διάστημα.

Οι τάσεις της Αχτσιόγλου είναι μπερδεμένες. Ο σύντροφός της Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αδερφός του Αντώνης θέλουν άμεση αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης θέλουν να παραμείνουν μέχρι το Συνέδριο.

Οι συζητήσεις των μεγαλοστελεχών αφορούν σε μείζονα ζητήματα καθώς αν κινηθούν μαζί θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν θα συγκροτηθεί μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα, αν θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές και φυσικά ποιος θα είναι ο αρχηγός…

Και εκεί αρχίζει να φαίνεται μια περίεργη διαρχία.

Ο Πέτρος Κόκκαλης με τις δυνάμεις της πράσινης Αριστεράς έχει αποφασίσει να κάνει πολιτική κίνηση και να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό του στην ευρωβουλή. Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος θέλουν να μιλήσουν με τον Πέτρο Κόκκαλη για να δημιουργήσουν ένα πρόπλασμα πολιτικής κίνησης και να εντάξουν εκεί και την Ομπρέλα που – όλοι ξέρουν- αν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνη της τότε δεν θα βρει ούτε τη ψήφο της…

Τώρα είναι η ώρα της δράσης για Αχτσιόγλου-Τσακαλώτο, λένε και ξαναλένε.

Από την άλλη, η κίνηση Διονύση Τεμπονέρα να δημιουργήσει μία νέα τάση μέσα σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ ενέχει πολλές ερμηνείες.

Κάποιοι λένε ότι πιάνει στασίδι για την επόμενη μέρα. Τι θεωρεί;

Ότι ο Κασσελάκης θα απογοητευτεί με τα τερτίπια της αριστερής νομενκλατούρας και μετά τις ευρωεκλογές θα αποχωρήσει…

Διαβάστε ακόμη: