Επεισόδια περιορισμένης έντασης και διάρκειας σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία συνεπλάκη με άντρες των ΜΑΤ, που απάντησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συγκεντρώθηκαν πάνω από 800 άτομα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή.

Η κατάσταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα και μετά από λίγη ώρα οι φοιτητές αποχώρησαν.

epeisodia-es__3_
epeisodia-es__2_
epeisodia-p-arthrou

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, άρθηκαν γύρω στις 3:30 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήταν σε εφαρμογή, και έχει πλέον αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε 17 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σε αυτό το πλαίσιο, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απέναντι από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ επί της οδού Γεωργίου Βιζυηνού, απέναντι από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση έγινε λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκαν οι πορείες ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες έκαναν καταδρομική επίθεση στα ΜΑΤ λίγο μετά τις 14:30 και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, σύμφωνα με το thestival.gr.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών.

Διαβάστε ακόμη: