Η δίκη κράτησε τέσσερις μήνες και η απόφαση συνιστά άλλη μια νίκη για το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο επιδιώκει να ασκήσει ποινικές διώξεις σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους με αφορμή τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.
Τέσσερα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της, Ενρίκε Τάριο, που κατηγορούνταν για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, κρίθηκαν ένοχα για «συνωμοσία με σκοπό τη στάση», μια πολύ σπάνια κατηγορία στις ΗΠΑ.

Όλοι τους κατηγορούνταν ότι, μαζί με το πλήθος των υποστηρικτών τού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έσπειραν το χάος στο Καπιτώλιο, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η δίκη κράτησε τέσσερις μήνες και η απόφαση συνιστά άλλη μια νίκη για το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο επιδιώκει να ασκήσει ποινικές διώξεις σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους με αφορμή τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Πολλά μέλη μιας άλλης ακροδεξιάς οργάνωσης, των Oath Keepers, έχουν ήδη καταδικαστεί.

Εκτός από τον Τάριο, οι Ίθαν Νορντίν, Τζόζεφ Μπιγκς και Ζάκαρι Ρελ κρίθηκαν ένοχοι για στασιαστική συνωμοσία, με βάση ένα νόμο της εποχής του αμερικανικού εμφυλίου. Η κατηγορία επισύρει ποινή κάθειρξης έως 20 ετών.

Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε απόφαση για την κατηγορία αυτή για τον πέμπτο κατηγορούμενο, τον Ντόμινικ Πετσόλα, τον μοναδικό που δεν είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.