Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός από τα συμπτώματα ασυνεννοησίας και τις προσωπικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν διάφοροι υπουργοί χωρίς να έχουν ενημερώσει το Μαξίμου.

Η αρχή έγινε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, ο οποίος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την κατάργηση του νόμου που εξασφαλίζει ασυλία στους τραπεζίτες.

Στην ομιλία του ο Γ. Φλωρίδης ήταν ιδιαίτερα σκληρός, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο η απάτη να διώκεται κατόπιν εγκλήσεων.

Το Μαξίμου άδειασε τον υπουργό Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του προσωπικές.

Βέβαια, όταν ένας υπουργός εξαγγέλλει από το βήμα της Βουλής αλλαγές στον ποινικό κώδικα δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ζήτημα με τη σπουδή του Νότη Μηταράκη να προαναγγείλει την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν μια στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη σε ένα ολισθηρό πολιτικό και επικοινωνιακό ολίσθημα, προκαλώντας την οργή του πρωθυπουργού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναγκάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα να αδειάσει τις θέσεις που διατύπωσαν δύο υπουργοί.

Πρόκειται για συμπτώματα επικίνδυνα, τα οποία στην παρούσα φάση αντιμετωπίστηκαν χωρίς να χρειαστεί να πέσουν κεφάλια.

Άλλωστε, η αποπομπή υπουργών λίγες ημέρες μετά τον διορισμό τους θα εξέπεμπε λάθος μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα