Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο σημαίνοντος μέλους της ρωσικής ελίτ. Πρόκειται για την γκλάμορους κόρη ενός πρώην συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τη 44χρονη Ναταλία Μποχάρεβα, η οποία βρέθηκε νεκρή στο πολυτελές διαμέρισμά της στη Μόσχα, μετά από αδιαθεσία, που όπως λέγεται αισθάνθηκε.

Τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ρωσικές αρχές έδωσαν εξήγηση για την αιτία του θανάτου της Μποχάρεβα “σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία”. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η 44χρονη πέθανε “λόγω προβλημάτων στην καρδιά”.

Η βαθύπλουτη Μποχάρεβα είχε μετοχές στην οικογενειακή επιχείρηση ξυλείας και τροφίμων του πατέρα της, και δεν έκρυβε τον πολυτελή βίο της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο πατέρας της, Βασίλι Μποχάρεφ, πέθανε πριν επτά χρόνια από καρκίνο.

Η Ναταλία Μποχάρεβα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην περιοχή Πρεσνένσκι της Μόσχας στις 11 Ιουλίου. Ο θυρωρός κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε ότι δεν άνοιγε την πόρτα. Όταν όμως η αστυνομία πήγε στο διαμέρισμα παραβίασε την εξώπορτα, ανακάλυψε τη σορό της.

Πριν από δύο χρόνια, έγινε πρωτοσέλιδο, όταν έπεσε θύμα απάτης. Είχε στείλει σε μια αυτοαποκαλούμενη μάντισσα 16 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 157.000 ευρώ) για να αφαιρέσει μια κατάρα. Η μάντισσα όταν εισέπραξε το ποσό, διέκοψε κάθε επαφή με τη Ναταλία και δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας τους.

Η Ρωσία έχει πληγεί από έναν αριθμό θανάτων ολιγαρχών υπό ύποπτες συνθήκες – πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα – από τότε που κλιμακώθηκε η ένταση με την Δύση, έπειτα από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο του 2022. Άλλοι αποδίδονται σε εγκληματικές ενέργειες, άλλοι σε δυστυχήματα άλλοι σε αυτοκτονίες.

Διαβάστε περισσότερα