Σήμερα (26/10), ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση για μηχανισμό φορολόγησης υπερεσόδων και τον κλάδο της προμήθειας ενέργειας.

Ο κ. Υπουργός διαμήνυσε ότι την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί τροπολογία και υπουργική απόφαση στη Βουλή, που θα φορολογεί τα υπερέσοδα στον κλάδο της προμήθειας, για το ενδεκάμηνο έως τον Νοέμβριο, σε παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας, σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό φορολόγησης υπερκερδών στην παραγωγή και τώρα, ερχόμαστε να κλείσουμε και το παράθυρο στην προμήθεια», επεσήμανε ο Κώστας Σκρέκας.

Προσθέτως, υπογράμμισε πως «μέχρι τώρα, έχουμε εισπράξει περισσότερα από 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ», ενώ, στάθηκε και σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και (με τα τωρινά στοιχεία) φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα».

«Θα ζητήσουμε από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα κράτη – μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα», προσέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: