Ένας κατά συρροή δολοφόνος ο Στίβεν Πορτ, σκότωνε τα θύματά του με θανατηφόρες δόσεις ναρκωτικών. Οι μαρτυρίες έρχονται στο φως είναι συνταρακτικές. Γείτονας του Πορτ κατέθεσε σε ανάκριση πως υποπτευόταν ότι ο φονιάς είχε παιδοφιλικές τάσεις. Η Μητροπολιτική αστυνομία ερευνά τις δολοφονίες τεσσάρων νέων ανδρών ηλικίας 21 έως 25 ετών.

Οι τέσσερις άνδρες δολοφονήθηκαν από τον Πορτ με την χρήση του ναρκωτικού GHB. Στην αρχή οι θάνατοί τους είχαν αποδοθεί σε «ατομικά λάθη» υπερβολικής δόσης και δεν είχαν χαρακτηριστεί δολοφονίες, ενώ ο Πορτ συνέχιζε να επιτίθεται σεξουαλικά και σε άλλους άνδρες.

Αυτή την εβδομάδα, ο γείτονας του Πορτ, Ράιαν Έντουαρντς αποκάλυψε στους ανακριτές πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Πορτ, ο οποίος συχνά τον καλούσε για να γνωρίσει τους νέους συντρόφους του.

«Ήταν πολύ νέοι. 16, 17 ετών ορισμένες φορές, πολύ κοντά στο όριο της ηλικίας συναίνεσης», ανέφερε ο γείτονας.

Στο σπίτι του Πορτ είχε δει ναρκωτικά, με τον κατά συρροή δολοφόνο να διαβεβαιώνει τον ανυποψίαστο γείτονα πως ήταν για προσωπική χρήση και ότι οι σύντροφοί του ήταν «νόμιμοι». Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο Πορτ στοχοποιούσε συχνά νέους με δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, ευάλωτους που είχαν ανάγκη να φιλοξενηθούν.

«Αναρωτιόμουν αν είχε οριακά παιδοφιλικές τάσεις, αλλά δεν είχα αποδείξεις. Είχε ακόρεστη όρεξη για γνωριμίες με νέους και πάντοτε μου έκανε εντύπωση πως ήταν ικανός να γνωρίζει τόσους πολλούς. Δεν είναι ότι διέθετε καμιά εξαιρετική προσωπικότητα.Ο Πορτ αλίευε τα θύματά του μέσω εφαρμογών γνωριμιών όπως το Grindr», συμπλήρωσε.

Η εμμονή του Πορτ με παιχνίδια Transformers

Οι φίλοι του πρώτου θύματος του Πορτ, του Άντονι Γουόλγκεϊτ, κατέθεσαν επίσης στην ανακριτική διαδικασία, κατηγορώντας την αστυνομία για λανθασμένους συλλογισμούς και προκαταλήψεις στα συμπεράσματα τους. Και πράγματι, παρά τις πολλαπλές ύποπτες ενδείξεις, όταν ο Γουόλγκεϊτ βρέθηκε νεκρός στον δρόμο έξω από το σπίτι του κατά συρροή δολοφόνου, η αστυνομία χειρίστηκε το περιστατικό ως ατομικό overdose ναρκωτικών και όχι ως πιθανό φόνο.

Ο Πορτ έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τις τέσσερις δολοφονίες.