Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα

-Στον δρόμο της αναβάθμισης των τραπεζών από τη Fitch – Κομβικός ο «χρησμός» που θα δώσει η Moody’s για την ελληνική οικονομία στις 13 Σεπτεμβρίου – Για ποιους λόγους οι οίκοι αξιολόγησης αποφασίζουν την αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών – Εξαιρετικά πιθανό η χώρα μας να λάβει το investmentgrade και από τον τελευταίο μεγάλο διεθνή οίκο

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 20.000 ευρώ τον μήνα για να σχεδιάζει εθελούσιες … από την Κίνα

-Η γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, παραιτηθείσα και ευρισκόμενη στην … Κίνα από τον περασμένο Ιούλιο, θα συνεχίσει να πληρώνεται με απόφαση του Π. Μυλωνά μέχρι τέλος του χρόνου!

UNDERCOVER
Δύο εφοπλιστές αποτελούν τους νέους προνομιακούς συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη ¤ Οι ανακριτές «έπιασαν δουλειά» σχετικά με υπόθεση απάτης, υπεξαίρεσης και ξεπλύματος, με οικόπεδα-φιλέτα, σε Μύκονο και Τήνο ¤ Αμφιλεγόμενος βιομήχανος με στενές σχέσεις με την Εκκλησία, που τελεί υπό την προστασία «βαρόνου», παρέχει κάλυψη σε πρόσωπο με ανοιχτές υποθέσεις σε νησί της επικαιρότητας ¤ Πρώην υπουργός «καρφώνει» τον προκάτοχό του –ο οποίος συνεχίζει σε άλλο υπουργείο– ως κομπιναδόρο, ότι έστηνε διαδικασίες, εξυπηρετούσε προνομιακούς φίλους και συμμετείχε αφανώς σε εταιρίες και επιχειρηματικά σχήματα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Masdar μετά την Τέρνα Ενεργειακή μπαίνει και σε εμβληματική εισηγμένη

-Οι Άραβες μεθοδεύουν την περαιτέρω διείσδυσή της στην εγχώρια αγορά, βολιδοσκοπώντας το ενδεχόμενο απόκτησης του πακέτου των ΑΠΕ που κατέχει εταιρία του ευρύτερου χώρου της Ενέργειας.

Οργή στο Μάξιμου για τον αμετροεπή πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ

-Οι αήθεις ενέργειες του κυρίου Μανουσάκη παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου -Τον παραμέρισε η ελληνική κυβέρνηση και οι υπουργοί πήραν πάνω τους την κατ’ αρχήν συμφωνία, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον λύση στον ορίζοντα για το μεγάλο έργο του Great Sea Interconnector.

Έχουν έρθει πολύ κοντά Γιάννης Βαρδινογιάννης και Γιώργος Περιστέρης

-Οι ισχυροί άνδρες των ομίλων Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα συνδέονται με σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης, γεγονός που τους επιτρέπει να σχεδιάσουν επιχειρηματικές δράσεις από κοινού. -Ήδη αναπτύσσουν επένδυση 375 εκατ. με μονάδα ηλεκτροπαραγωγής – Ο Περιστέρης προέρχεται από big deal της Τέρνα Ενεργειακής με την Masdar, ενώ η Motor oil έχει αποκτήσει το πακέτο των ΑΠΕ του Ελλάκτορα.


Το ΤΧΣ, ο Ξηρουχάκης και τα bonus-μαμούθ πολλών εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με μισθούς ενός έτους στα στελέχη του Ταμείου – Προφανώς «ζήλεψε» τις αντίστοιχες αμοιβές που έβγαλαν για τους εαυτούς τους οι συστημικοί τραπεζίτες και θέλησε να τους «μιμηθεί»!


Ποιος εφοπλιστής (της Ακτοπλοΐας;) «μαζεύει» μέσα από το Χ.Α. μετοχές της Motor Oil και του Ελλάκτορα; Προβεβλημένος «παίκτης» που «παίζει μπάλα» στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.


Για κάτι συζητούν Μυτιληναίος και Στασινόπουλος – Οι δύο επικεφαλής των κορυφαίων εισηγμένων ομίλων φέρεται να κάνουν κουβέντα για ένα ζήτημα με ενδιαφέρον επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό.


Ψάχνει πώς θα «ξεφορτωθεί» με «κλωτσιά προς τα πάνω» τον Νίκο Δένδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Την μια «τον κάνει» Ευρωπαίο επίτροπο, την άλλη εξετάζει πώς θα τον επιβάλει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

+ ΑΡΤ business

  • «Γυναίκα-αράχνη», Γκοντό, και «Terror» στα θέατρα τη νέα σεζόν
  • Οι αλληγορικές συνθέσεις του μοναδικού Μπέκμαν
  • Σεπτέμβρης γεμάτος Φεστιβάλ στους δήμους της Αττικής

+ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ) 2024

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε ακόμη: