search

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα Dalmore 48ετίας «δια χειρός» Kengo Kuma σε δημοπρασία των Sotheby’s

Υπάρχουν μόνο τρία μπουκάλια από αυτό το εξαιρετικό ουίσκι και έχουν δημιουργηθεί μόνο δύο γλυπτά.

damlore48eton

Σχεδιασμένο στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μεταξύ του The Dalmore και της V&A Dundee, το ουίσκι «Dalmore Luminary No.1 The Rare» είναι -πέραν της μοναδικότητας του περιεχομένου του- ένα έργο τέχνης…

Το ουίσκι είναι ένα Single Malt 48 ετών και το μπουκάλι στο οποίο έχει εμφιαλωθεί πλαισιώνεται από ένα εντυπωσιακό γλυπτό σχεδιασμένο από τον Kengo Kuma, τον παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα.

Το πλαίσιο του μπουκαλιού είναι φτιαγμένο από 48 χειροποίητα πλακίδια σχήματος διαμαντιού. Ο αριθμός των πλακιδίων από σκωτσέζικο δρύ, ιαπωνική βελανιδιά και γυαλισμένο μέταλλο αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ετών που παλαιώθηκε το ουίσκι από τον Master Distiller Richard Paterson OBE.

Η ιδέα προήλθε από την αναζήτηση ενός σημείου σύγκλισης μεταξύ των πολύπλοκων δεξιοτήτων του σχεδιασμού και της παραγωγής ουίσκι.

Υπάρχουν μόνο τρία μπουκάλια από αυτό το εξαιρετικό ουίσκι και έχουν δημιουργηθεί μόνο δύο γλυπτά.

Μία από αυτές τις πλήρεις εκδόσεις θα διατηρηθεί στην έδρα του αποστακτηρίου στα Highlands, ενώ η δεύτερη δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου στις 16 Νοεμβρίου.

Η εκτίμηση για το εύρος της τιμής του μπουκαλιού ήταν £95.000-£180.000 και η υποβολή των διαδικτυακών προσφορών ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην V&A Dundee.

Το τρίτο μπουκάλι θα κυκλοφορήσει ως μέρος μιας συλλογής κυκλοφορίας της σειράς τα επόμενα χρόνια.

Η πώληση θα σηματοδοτήσει άλλο ένα ορόσημο στη συνεχιζόμενη δημιουργική συνεργασία μεταξύ της Kuma San και της Paterson, η οποία ξεκίνησε το 2020 παράλληλα με την ανακοίνωση μιας τετραετούς συνεργασίας με το μουσείο για να αναδείξει και να καλλιεργήσει το εξαιρετικό design και δεξιοτεχνία.

Το 2021, η «The Dalmore» δώρισε £100.000  στην V&A Dundee από την πώληση ρεκόρ του Sotheby’s της μοναδικής, εξαιρετικά σπάνιας συλλογής δεκαετιών No.6 στον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμη: